Gyorshajtással vádolnak, miközben itthon voltam. Hogyan bizonyítsam az igazamat?
Figyelt kérdés
Kaptam egy gyorshajtási bírságot Hollandiából. Az autó színe, típusa, a rendszám, minden egyezik, még egy fényképet is csatoltak. A probléma csak az, hogy a megjelölt időpontban én otthon fetrengtem a kanapémon, az autó az udvarban állt, és egyébként sem jártam soha Hollandiában. Hívtam a levélben megjelölt telefonszámot, az ügyintéző pedig azt mondta, hogy mindaddig, amíg nem tudom az ellenkezőjét bebizonyítani, engem tekintenek a szabálysértés elkövetőjének, és ha nem fizetek, akkor azt végrehajtás útján kikényszerítik. Teljesen tanácstalan vagyok, mit tehetnék? Hova fordulhatnék, hogy bizonyíthatnám az igazam? Egyáltalán hogy fordulhat ilyen elő?2023. máj. 20. 00:36
1/12 anonim válasza:
Sehogy, nem neked kell bizonyítani, hanem nekik.
3/12 anonim válasza:
Biztos, hogy a holland államtól jött?
5/12 anonim válasza:
A csatolt fényképen mi látható?
6/12 anonim válasza:
Ez valami scam, a négerek legújabb játéka. Még ügyfélszolgálat is volt, hát ez nagyszerű!
8/12 anonim válasza:
Ez teljesen kamu. Ha valóban gyorshajtási bírságot kapnál Hollandiából, akkor azt nem így intéznék el. A telefonszám hivatalos, utánanéztél? Garantálom, hogy nem az. Nehogy fizess!
9/12 veterán vas válasza:
Hollandiából......
Természetesen +36 volt az előhívó és "véletlenül" magyarul beszélt az ügyintéző.🤣
10/12 anonim válasza:
Most eszembe jutott egy eset, Hollandiában élek amúgy, de ez most mellékes. Még úgy 10 éve történt, hogy menni akartam egy koncertre, de már elfogytak a jegyek. Egy üzéroldalon keresgélve találtam jegyet, regisztráltam, rámentem, beraktam a kosárba, de aztán a fizetés előtt meggondoltam magamat, és elléptem az oldalról. (Végül más oldalon találtam olcsóbban) A rákövetkező években kétszer is kaptam postai levelet, amit latszólag egy behajtócég küldött, amiben az állt, hogy megkárosítottam az oldalt azáltal, hogy a jegyet a kosárban hagytam, de nem vettem meg, mert így nem tudták eladni. Így leszek szíves a megadott számlaszámra utalni a jegy árát, plusz kamatot, meg a behajtatási költséget. Csak röhögtem az egészen. Egy normális árusítóoldalon (mégha üzéroldal is) úgy funkcionál a dolog, hogy ha a kosárba raksz valamit, de nem veszed meg, és el sem távolítod, akkor egy bizonyos idő elteltével magától kidobódik onnan, a legjobb oldalakon már negyedóra után. Úgyhogy nem a vásárló hibája, ha annyira hanyagul van felépítve az oldal, hogy ez nem szuperál.😀 Természetesen semmi nem történt, a második után nem jött több levél. De el tudom képzelni, hogy egyes tájékozatlan, naív emberek ilyenkor beijednek és fizetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!