Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lesz bajom ha nem csináltam...

Lesz bajom ha nem csináltam meg az adóbevallást?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy az ügyfél kapumra megkaptam az adóbevallásomat de elfelejtettem megnézni es holnap van a határidő és nem biztos hogy lesz rá időm

Lesz bajom belőle vagy nem??

2023. máj. 19. 16:49
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Ez a két variáció van.
2023. máj. 19. 17:06
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Azt hiszem, ha nem csinálsz semmit, automatikusan elfogadottnak tekintik. És mivel 20. hétvégére esik, ezért május 22, hétfő a határidő. De azért nézz utána és szánj rá 5 percet, mert a NAV elég szigorú a határidőkkel, pláne ha be kell fizetned adót, azt is holnapig kell megtenni.
2023. máj. 19. 17:18
 3/7 anonim ***** válasza:
Vagyis gondolom nem holnapig, hanem hétfőig.
2023. máj. 19. 17:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem foglalkozol vele, akkor automatikus lesz a bevallásod. A gond akkor van, ha a bevallástervezetben nem egyeznek a számok a tényleges adatokkal, ezeket elfogadás előtt nem árt leellenőrizni.

Azért az a vicc, hogy ránézni az adóbevallásra online és megnézni rajta, hogy egyezik-e a jövedelem és a befizetett adó és utána rányomni az elfogad gombra, az nem tart tovább, mint amennyi idő alatt kérdést írtál itt ki.

2023. máj. 19. 17:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Nyugi! Ha sima munkavállaló vagy, akkor a NAV automatikusan elkészíti a bevallásodat a munkáltató bejelentése alapján. Ha elfogadod, minden rendben.

Ha az adózó javítani szeretné a NAV vagy a munkáltató által elkészített adóbevallást, május 20-ig teheti meg. Mivel május 20 az adóbevallás és -befizetés határideje, ezért a javítást kérő adózók kapnak még egy hónapot, hogy befizessék az adójukat (ha ez szükséges), vagy esetleg visszaigényeljenek belőle.

Azért annyit tegyél már meg, és ez csak fél perc, hogy az 1%-odról nyilatkozol, hogy kinek adod.

2023. máj. 20. 20:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha utólag észreveszed, hogy mégsem jó a nav által elkészített bevallás és automatikusan elfogadott lett, lehet utólag önellenőrzéssel helyre hozni!!
2023. máj. 21. 01:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Én konkrétan most javítottam öt évre visszamenőleg az adóbevallásomat, hogy valami adójóváírást megkapjak.

Ha én veszem észre előbb, és önellenőrzéssel pótlom és nem felszólításra történik a dolog, akkor még bünti sincs.

De az 1+1 százalékról csak máig rendelkezhetsz.

2023. máj. 22. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!