Ha nincs ügyfélkapum hogy csinaltassam meg az adobevallasom?
Figyelt kérdés
2022. febr. 18. 09:11
1/13 anonim válasza:
Papír alapon is ki lehet tölteni, azt pedig leadod egy nav ügyfélszolgálaton vagy elküldöd nekik postán.
2/13 anonim válasza:
A NAV mindenkinek megcsinálja. Ha szeretnéd, hogy postázzák, sms-t kell küldeni. Figyeld majd a híreket/NAV honlapját,ilyenkor a csapból is az szokott folyni, hogy ez pontosan hogy működik. De május 20-ig még ugyfelkaput is csinálhathatsz.
3/13 anonim válasza:
Maradjunk annyiban, hogy a nav mindenkinek megpróbálja megcsinálni. A rendelkezésre álló adatok sajnos nem teljesek, ezért elég sok "hibás" tervezet kerül ki tőlük.
4/13 anonim válasza:
Csinálj ügyfélkaput, még nem késő.
5/13 anonim válasza:
Ügyfélkaput csináltatni kb 10 perc egy kormányablakban. Nagyon sok mindent el lehet rajta intézni, nem is tudom hogy lehet ma már nélküle élni. Bevallások, adófolyószámlák, eü papírok....stb minden pár kattintás.
6/13 anonim válasza:
Gyakorikérdések accountod van, de ügyfélkapud nincs??? Gyerünk, csináltass egyet gyorsan!
7/13 anonim válasza:
3, könyvelőként mondom, ahol rossz a tervezet, ott szar volt az adatszolgáltatás. Nem nyúlnak bele, hanem adóazonosító alapján összedobja a gép a beérkezett adatokat. Én még nem találkoztam hibával.
8/13 anonim válasza:
#7 - hármas vagyok és szintén könyvelő. Én pont az ellnekezőjét tapasztalom. Nagyon sok rossz/hiányos tervezet jön szembe minden bevallási időszakban. A kedvencem az volt, amikor a főlapon a férfi/nő választó is rosszul volt. Szegény Kovács Pétert nőnek mutatta a rendszer. De nagyrészt igazad van amúgy, a legtöbb hiba az adatszolgáltatás hibájából van. Na meg az év közben érvényesített családi kedvezmények miatt, meg az osztalékelőlegeket/osztalékokat is szarul kezeli a rendszer szerintem. Na mindegy, reggelig tudnám mesélni a sztorikat, alapesetben én örülök a tervezetnek, mert ellenőrzésnek jó azért.
9/13 anonim válasza:
8, nem a nav szerint nő, hanem a beérkezett 08 alapján...
Az nem hiba, hogy nincs benne a csk, arról nincs adat, ha nem veszi igénybe, ez nem a nav sara.
Ha igénybe veszi és rossz, ismét a 08 volt rossz.
Nekem soha nem volt hiba osztalékban, osztalékelőlegben sem, mondjuk nem lep meg, ha zűrös, látva néha a förtelmes sötétséget egy es fb-csoportokban a témát illetően.
10/13 anonim válasza:
Nana várj, úgy veszem észre az írásodból, hogy azt hiszed, hogy én a navot hibáztatom. Ez egyáltalán nem így van. Ha megnézed, akkor én is azt írtam a hármas válaszomban, hogy "A rendelkezésre álló adatok sajnos nem teljesek, ezért elég sok "hibás" tervezet kerül ki tőlük.". A leadott 08-ak hibáiról is tudnék mesélni. A héten vettem át egy 5 cégből álló holdingot, inkább el sem mondom milyen volt a januári számfejtés :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!