Igaz, hogy kicsit sunyi a büntető bíróság Magyarországon?
Az az igazság, hogy Magyarországon rendszeres, hogy ártatlanul is ítélnek el embereket. Aki nagyon közel került egy bűncselekményhez, hogy meg is vádolták a bíróság úgyis elítéli. Van olyan eset, amikor olyan vizsgálatok indítványozását utasítja el a bíró, ami arra mutatna, hogy nem a vádlott követte el. Tavaly ártatlanul elítélték egy ismerősöm, a rendőrség levette a DNS mintát a bűncselekmény helyszínéről, amit a rendőrség szerint megfogott a vádlott. A vádlottól is vették DNS mintát, máskor is, így van kettő az adatbázisban. A DNS mintát viszont nem hasonlítottak össze. A bíróságon felhalmoztak olyan dolgokat, hogy a vádlott követte el. A vádlott tagadott, ő ártatlan. Indítványozta a bíróságon, hogy ahol a tettes megfogta a dolgot, majd a rendőrség dnst vett, valamint róla is vették már kétszer dns-t, és az összevetését kérte, és mondta, hogy ez kimutathatóan az ártatlanságát, mert nem lesz DNS egyezés. A bíróság elutasította az indítványt, valami ürüggyel. Szerintem tudta a bíró, hogy ha helyt ad az indítványnak és összevetik, nem lesz egyezés és ezen múlhat a dolog, és akkor fel kell menteni a vádlottat, inkább elutasítja, hogy ítélje el.
Azaz, ha valaki tagad, hogy nem követte el és egy olyan bizonyítást indítványoz, amiről a bíró is úgy érzi, hogy nem lesz egyezés, azt el szokták utasítani, mert esetleg fel kell menteni és mindenképp el akarja ítélni. Így sok ártatlan kerül börtönbe, mert a sunyi bírók büntetni szeretnek.
Jól gondolom, igaz ez Magyarországon a borokról, bíróságról?
"A bíróság elutasította az indítványt, valami ürüggyel. Szerintem tudta a bíró, hogy ha helyt ad az indítványnak és összevetik, nem lesz egyezés és ezen múlhat a dolog, és akkor fel kell menteni a vádlottat, inkább elutasítja, hogy ítélje el."
Ez úgy hülyeség, ahogy van.
in dubio pro reo...... olvass utána a NET - en!
Nem értesz a kriminalisztikához, a biró viszont igen, legalábbis nálad többet...
Ha bizonyitékot zár ki, akkor azt az itélet indokolása is tartalmazza.
A más kérdés, hogy nem értesz belőle semmit.... és a birót hülyézed.
"Azaz, ha valaki tagad, hogy nem követte el és egy olyan bizonyítást indítványoz, amiről a bíró is úgy érzi, hogy nem lesz egyezés, azt el szokták utasítani, mert esetleg fel kell menteni és mindenképp el akarja ítélni. Így sok ártatlan kerül börtönbe, mert a sunyi bírók büntetni szeretnek."
Van egy meggyőződése a vádlott bűnösségéről (nekem is van rendszerint már az iratokból a tárgyalás előtt, de ez változik, amig csak be nem rekesztem a tárgyalást), de a bizonyiték alapján alakul ki a biró döntése és nem azon az alapon, hogy "szeret büntetni".
6. 100-ból 98 alkalommal az ügyésznek ad igazat a bíró. Tudom független, de a gyakorlatban az ügyésznek ad igazat. Fidesz hatalom van, minél több embert megvádolni, elítélni. Kész.
2010 előtt több felmentés volt, nem volt ilyen magas a váderedményesség.
Ráadásuligazságtalanul ítélnek, mert egy büntetett előéletű személy megtámadott egy kiskorú gyermeket és fogdosta. Kapott 1 év felfüggesztettet 3 évre. Hozzáteszem, az ilyet nem lehet jóvátenni, örökre megmarad a gyermekben még felnőttkorában is. Egy másik példa. Valaki büntetlen előélettel kicsal egy két embertől összesen egymillió forintot. Az eljárás során visszafizeti önként, a kár megtérül, ezt jóvá lehet tenni a visszafizetéssel és mindenki megy a maga útjára. Mégis 90 napra lesittelte a bíró. És ne kzdd azt, hogy sokmindent mérlegel a bíró meg a többi...
8. Hogy beszélsz? Mit képzelsz te magadról?
Egyetértek, hogy ha valaki bűnt követett el, büntessék meg. Én visszahoznám a gyilkosokra a halálbüntetést, a vagyon elleni cselekmények ellen a kézlevagast. Hidd el nem lenne annyi bűneset, szerencsétlen rendőrök sem lennének annyira leterhelve, több idejük lenne a közbiztonság fenntartására.
De a kérdés most arról szólt, hogy miért is nem lehet valakit nem elítélni, hanem felmenteni ha ártatlan?
Szerinted hány ember van börtönben ártatlanul? Na erre válaszolj!
"És ne kzdd azt, hogy sokmindent mérlegel a bíró meg a többi..."
Márpedig így van. Akkor is ha neked nem tetszik....
Ítéletet a bizonyítékok szabad MÉRLEGELÉSE alapján a legjobb meggyőződése szerint hoz a bíró.
"Ráadásuligazságtalanul ítélnek, mert..."
A bíró jogot alkalmaz. A döntésének az ÉGVILÁGON SEMMI KÖZE AZ IGAZSÁGHOZ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!