Tényleg létezik olyan hogy ha kisgyerekkel van otthon valaki akkor az az időszak beleszámít a nyugdíjba? Akár gyesen maradva vagy ilyenek?
Igen.
A gyes összege azonos az öregségi nyugdíj legkisebb összegével, ikrek esetén ennek az ikrek számával megszorzott összegével. A gyes összege után nyugdíj járulékot kell fizetni, így ez az időtartam nyugdíjra jogosító szolgálati idő.
Itt le van írva, mi hogyan számít bele:
8-as, át kellene ezt gondolni. Te, aki úgy döntesz, nem vállalsz gyerekeket, és tegyük fel, így gondolkodna a többség, akkor azt is vállaljátok, hogy ne kapjatok majd semmilyen ellátást idős korotokban, zárjanak be a gyárak, a boltok, mert nem lesznek dolgozók, hiszen nem lesz következő generáció?
Igen, értem, hogy az egyénnek jogában áll eldönteni, hogy vállal-e gyereket, vagy sem, de azt is el kellene fogadni, hogy az államnak meg jogában áll társadalmi érekeket az egyén elé helyezni és ösztönözni pl a gyermekvállalást, mert ez a közösség érdeke.
Nem, nem vagyok kormány párti, csak képes vagyok felfogni az ok-okozati összefüggéseket.
Még csak azt sem mondom, hogy ezek jó módszerek, amit a kormány követ, de az egészen biztos, hogy a társadalom számára fontos a következő generáció, mert nélkülük összeomlik minden.
Láttál te már gyereket közelről?Tudod mennyi energia, pénz, munka a felnevelésük? - tudod, hány nő szüli meg aztán tojik a fejére, csak nő vadon a gyerek??? Na, EZÉRT nem teljesítmény megcsinálni meg kinyomni.
Erre bárki képes, és sajnos az a nagy helyzet, hogy otthon kőkeményen kihasználják ezt a családok, tolják a 2-3-4 gyereket a kedvezményekért, de nevelni már képtelenek.
És igen, mellesleg nagyon szomorú, hogy valakinek jár ezer kedvezmény, csak mert teleszüli a fél várost - aztán nem is érdekli, mi van a gyerével, meg elissza a pénzt -, aki meg mondjuk nem vállalhat gyereket, mert beteg, az így járt, fizesse azoknak a gyerekeknek az ellátását, ahol anyuka b... védekezni, cserébe meg a kölyköt sem neveli.
Csodálatos. Normális országban nem kapsz kedvezményt csak azért, mert szülsz, vagy max 2 éven át, aztán lehet menni melózni - cserébe nincs is ennyi szegény sorsú gyerek, akiket potyogtatnak, de ellátni már képtelenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!