Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg létezik olyan hogy ha...

Tényleg létezik olyan hogy ha kisgyerekkel van otthon valaki akkor az az időszak beleszámít a nyugdíjba? Akár gyesen maradva vagy ilyenek?

Figyelt kérdés
Anyám mondta.

2023. máj. 10. 22:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%

Igen.

A gyes összege azonos az öregségi nyugdíj legkisebb összegével, ikrek esetén ennek az ikrek számával megszorzott összegével. A gyes összege után nyugdíj járulékot kell fizetni, így ez az időtartam nyugdíjra jogosító szolgálati idő.

Itt le van írva, mi hogyan számít bele:

[link]

2023. máj. 10. 22:34
 2/17 anonim ***** válasza:
97%
A nők negyven éves munkaviszonyába (ha kedvezménnyel mennek nyugdíjba) igen, a gyes időszaka, de maximum 8 év, még akkor is, ha háromnál több gyermeke van valakinek.
2023. máj. 10. 22:35
 3/17 anonim ***** válasza:
96%
Létezik, beleszámolják.
2023. máj. 10. 23:14
 4/17 anonim ***** válasza:
61%
Akinek gyerekei vannak az nem semmittevő. Láttál te már gyereket közelről?Tudod mennyi energia, pénz, munka a felnevelésük?
2023. máj. 10. 23:34
 5/17 anonim válasza:
69%
Egyetértek a 4-el de sajnos nem a szülő hibája hogy nem kell adóznia 30 éves koráig ha hamarabb szül meg miegymás amit kitalált a kormány. Én a kormányra haragszom amiért mi rendes dolgozók akik húszon vagy éppen 50éves korosztály aki nem akar gyereket nem kap kb semmilyen segítséget. Szóval megértem miért dühöngsz.
2023. máj. 11. 06:13
 6/17 anonim ***** válasza:
40%

8-as, át kellene ezt gondolni. Te, aki úgy döntesz, nem vállalsz gyerekeket, és tegyük fel, így gondolkodna a többség, akkor azt is vállaljátok, hogy ne kapjatok majd semmilyen ellátást idős korotokban, zárjanak be a gyárak, a boltok, mert nem lesznek dolgozók, hiszen nem lesz következő generáció?

Igen, értem, hogy az egyénnek jogában áll eldönteni, hogy vállal-e gyereket, vagy sem, de azt is el kellene fogadni, hogy az államnak meg jogában áll társadalmi érekeket az egyén elé helyezni és ösztönözni pl a gyermekvállalást, mert ez a közösség érdeke.

Nem, nem vagyok kormány párti, csak képes vagyok felfogni az ok-okozati összefüggéseket.

Még csak azt sem mondom, hogy ezek jó módszerek, amit a kormány követ, de az egészen biztos, hogy a társadalom számára fontos a következő generáció, mert nélkülük összeomlik minden.

2023. máj. 11. 06:37
 7/17 anonim ***** válasza:
56%
8, nem kaphat MINDENKI segítséget. Szerintrm is az kapjon inkább, aki bevállalta a gyereket. Én se vállalom, cserébe többet tudok dolgozni, akár éjjel meg hétvégén, szabadabb vagyok, nem kell a gyerekre költenem, kisebb lakás elég stb. Nem várom el, hogy én is legyek adómentes, minek? Nem annyira értem, te mire fel várod el.
2023. máj. 11. 06:52
 8/17 anonim ***** válasza:
51%

Láttál te már gyereket közelről?Tudod mennyi energia, pénz, munka a felnevelésük? - tudod, hány nő szüli meg aztán tojik a fejére, csak nő vadon a gyerek??? Na, EZÉRT nem teljesítmény megcsinálni meg kinyomni.

Erre bárki képes, és sajnos az a nagy helyzet, hogy otthon kőkeményen kihasználják ezt a családok, tolják a 2-3-4 gyereket a kedvezményekért, de nevelni már képtelenek.

2023. máj. 11. 07:10
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2023. máj. 11. 07:13
 10/17 anonim ***** válasza:
73%

És igen, mellesleg nagyon szomorú, hogy valakinek jár ezer kedvezmény, csak mert teleszüli a fél várost - aztán nem is érdekli, mi van a gyerével, meg elissza a pénzt -, aki meg mondjuk nem vállalhat gyereket, mert beteg, az így járt, fizesse azoknak a gyerekeknek az ellátását, ahol anyuka b... védekezni, cserébe meg a kölyköt sem neveli.

Csodálatos. Normális országban nem kapsz kedvezményt csak azért, mert szülsz, vagy max 2 éven át, aztán lehet menni melózni - cserébe nincs is ennyi szegény sorsú gyerek, akiket potyogtatnak, de ellátni már képtelenek.

2023. máj. 11. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!