Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A jogállamhívők (azaz a...

A jogállamhívők (azaz a magyarok 90 százaléka) miért szeretik az emberek erkölcsösségét egy-egy kiragadott cselekedet alapján megítélni?

Figyelt kérdés
2023. máj. 7. 12:54
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
46%

Azt kell látni, hogy annak ellenére is, hogy a rendszerváltás felfedett súlyos bűnöket, és gyakorlatilag néprtást végeztek a népesség sebezhető részén, de előtte is volt egyfajta felületesség a rendszerben, sőt, tulajdonképp a hajléktalaanok először még a pártállam kezdte utcára kergetni, bár ez egy viszonylag rövid szakasz volt, mert a végső kiteljesedés már az új paradigmában született meg.

Én persze hogy 1988-ban a valódi kommunizmus megteremtését akartam, és nem szerettem a végül bekövetkezett új rendszert, de ma kicsit már kevésbé vagyok cinikus a jogállammal szemben, mint 1991 körül voltam. Ma sem nagyon békéltem meg a dolgokkal, de sok társadalmi kérdés tényleg nagyon nehéz, és érdemes előre menetelve megoldani őket.

2023. máj. 22. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!