Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha csinálok egy élethű nagyság...

Ha csinálok egy élethű nagyságú hibernált Han Solo szobrokat, hogyan tudom azt eladni legálisan? Jól tudom hogy 3%-ot kell fizetni Lucasnak? Ha igen, ez hogy megy gondolom engedély vagy szerződés vagy hasonló is kell hozzá. És mi van ha nem Han

Figyelt kérdés
Soló van befagyasztva, hanem a magyar allampolgár megrendelő? Akkor is jogdijjas?
2023. máj. 6. 17:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Jó ötlet, de nagyon szűk piacra...legalábbis Magyarországon.

Külföldön meg már évtized óta lehetséges effélét rendelni. Átszámítva kb 2.5 millió forint, szénszálas műanyag. Abszolut real hű.

Te, mennyiért és milyen technikával készíted a szobrot.

2023. máj. 6. 18:35
 2/5 A kérdező kommentje:
Én az olcsóbbat pur habbal s ezüsttel lefestve. Lényegesen gagyibb, de lényegesen olcsóbb is. A drágább meg alumíniumból öntve ami elég drága és veszélyes is mert már komoly súlya van. Esetleg néhány mm vastag alumínium héj...
2023. máj. 6. 18:48
 3/5 A kérdező kommentje:
De igazából a jogi kérdés érdekel mert nem akarnék a nyakamba egy sok milliós pert
2023. máj. 6. 18:48
 4/5 anonim ***** válasza:

Értem.

Szigorú licensz kezelése van.

Érdeklődni lehet (angol vagy német nyelven)

Disneymedia.GSA@disney.com

Európai képviselet. és/vagy tovább irányítanak...

Disney Media Sales & Partnerships

A Walt Disney Company (Németország) GmbH részlege

Lilli-Palmer-Str. 2

80636 München

Németország

2023. máj. 6. 18:57
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi
2023. máj. 6. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!