8 órás szerződéses állás mellett tudok legálisan máshol is dolgozni?
Figyelt kérdés
Van egy munkahelyem, be vagyok jelentve 8 órában. Minden szuper, csak elég kevés a pénz. Gondoltam vállalok még pár nap munkát máshol. Napi bejelentéssel megoldható?2020. jún. 11. 22:32
1/6 anonim válasza:
Igen, ezt nevezik másodállásnak.
3/6 anonim válasza:
Bármennyi munkaviszonyod lehet a mostani mellett, ha lelkileg-fizikailag bírod. Semmi nem tiltja.
Napi bejelentéssel (egyszerűsített foglalkoztatás/alkalmi munka) meg pláne. Az ráadásul nem munkaviszony.
4/6 anonim válasza:
Munkaszerződésed olvasd át mert az enyémben van olyan kitétel hogy egyéb munkát csak a munkáltató előzetes engedélyével folytathatok. Ennek az az oka hogy ne forduljon elő hogy vasárnap éjszakából hétfőn 8kor beesve is használható legyek.
Ha ez nincs akkor semmi sem tiltja.
5/6 A kérdező kommentje:
Hát... Közöltem a főnökkel, hogy keresek másodállást, mert itt minden szuper,csak kevés a pénz. Nem örült neki, azt mondta máshol se keresek majd többet, meg hogy aláírtam a szerződést. Nem értette meg, hogy nem másik munkahelyet keresek, hanem egy olyat amit ez mellett tudok végezni. Szerintem megharagudott rám. Pedig tényleg nem akarok innen elmenni!
2020. jún. 21. 16:34
6/6 VetDr válasza:
Azért nem örült neki, mert ha a másik munkahely jobban tetszik, simán otthagyhatod a jelenlegi főállásodat. És ettől tart a főnököd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!