Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 8 órás szerződéses állás...

8 órás szerződéses állás mellett tudok legálisan máshol is dolgozni?

Figyelt kérdés
Van egy munkahelyem, be vagyok jelentve 8 órában. Minden szuper, csak elég kevés a pénz. Gondoltam vállalok még pár nap munkát máshol. Napi bejelentéssel megoldható?

2020. jún. 11. 22:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, ezt nevezik másodállásnak.
2020. jún. 11. 23:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Tudsz
2020. jún. 12. 00:55
 3/6 anonim ***** válasza:

Bármennyi munkaviszonyod lehet a mostani mellett, ha lelkileg-fizikailag bírod. Semmi nem tiltja.

Napi bejelentéssel (egyszerűsített foglalkoztatás/alkalmi munka) meg pláne. Az ráadásul nem munkaviszony.

2020. jún. 12. 05:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Munkaszerződésed olvasd át mert az enyémben van olyan kitétel hogy egyéb munkát csak a munkáltató előzetes engedélyével folytathatok. Ennek az az oka hogy ne forduljon elő hogy vasárnap éjszakából hétfőn 8kor beesve is használható legyek.

Ha ez nincs akkor semmi sem tiltja.

2020. jún. 13. 10:09
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát... Közöltem a főnökkel, hogy keresek másodállást, mert itt minden szuper,csak kevés a pénz. Nem örült neki, azt mondta máshol se keresek majd többet, meg hogy aláírtam a szerződést. Nem értette meg, hogy nem másik munkahelyet keresek, hanem egy olyat amit ez mellett tudok végezni. Szerintem megharagudott rám. Pedig tényleg nem akarok innen elmenni!
2020. jún. 21. 16:34
 6/6 VetDr ***** válasza:
Azért nem örült neki, mert ha a másik munkahely jobban tetszik, simán otthagyhatod a jelenlegi főállásodat. És ettől tart a főnököd.
2020. jún. 22. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!