Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » E rollerekre nem vonatkozik...

E rollerekre nem vonatkozik semmilyen sebeseghatar? A legeslegujabb milliós csucsmodellek amik már akár 110km/h sebeseget tudnak elméletben autópályán is mehetnek ? A lassúbb rollerek esetén lehet +1fot szállítani rajta?

Figyelt kérdés

[link]

Brutális!

A 65km/h rollerek is elméletben a segédmotoros kategória fölött vannak

Ha tényleg 110km/h bír ez a legujabb legfejletebb model az elméletben autópálya képes?

Nekem egy közepes kategóriás van 44km/h val megy 120 kg testem alatt . Néha kislanyomal úgy megyünk hogy ő al én meg mögötte ülök az ülésen és úgy is full kényelmes, imádja és messzire is simman elszoktunk járni.ez szabályos hogy 2 en utazunk rajta ?

#E rollerek
2023. máj. 2. 19:22
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
19# hát nemtudom nyilván ezért annyi amennyi .vannak speciális gumik gondolom nem bicikli kérek van rajta .
2023. máj. 2. 20:30
 22/28 A kérdező kommentje:

Par evet dolgoztam a Bristonnal azok a gumik tele vannak fém és szovetszalakkal rétegenkent van osszerakva és osszeegetve és sok réteg van .

Azok a kocsi gumik 250 300 at simman bírnak

Akor miért ne birhatna negyed akora 100 110 et

2023. máj. 2. 20:40
 23/28 anonim ***** válasza:

Majd kiderül, milyen konkrét szabályozás jön ki, de azt, hogy robogót emlegetnek, életveszélyesnek tartom.

Akármennyivel is tud menni, kis kereke van, nem tud olyan sebességgel áthaladni egy úthibán, mint egy robogó.

Sebesség korlátozás kellene és nem az autók közé kényszeríteni, hanem engedni kerékpárúton, persze normálisan kell közlekedni vele.

Egy sima bringával 70-80-al száguldanak lejtőn, soha nem fogok annyival menni egy rollerral.

2023. máj. 2. 22:29
 24/28 A kérdező kommentje:

23# amúgy stabilabb mint egy bicikli mert lent van a súly ha ülsz.

Borulni lehetetlen .

Amúgy miért ha robogónak számít akor kerekparuton nem haladhat?

Nálunk nem problemaznak rajta szoktam látni benzines robogót is bicikli úton.

2023. máj. 2. 23:19
 25/28 anonim ***** válasza:
#24: csak lakott területen kívül mehet bicikliúton.
2023. máj. 3. 00:03
 26/28 DK-s ***** válasza:

#24-nek:

"Borulni lehetetlen"

Mert még nem mentél bele bukkanóba az első kerékkel, mondjuk 30 kilométeres sebességgel. A kormányt kitépi a kezedből, a kerék keresztbe áll, te meg mész a balesetire. (jobbik esetben)

#23-nak:

Sokan alábecsülik a biciklik sebességét, de te már közelebb jársz a valósághoz. Egy megfelelően kialakított biciklivel, vízszintes útszakaszon, 65-70 Km/h érhető el ha bírod erővel.

Vízszintesen. Lejtőn a tapasztalatod szab határt, vagy a fizika.

2023. máj. 3. 06:13
 27/28 anonim ***** válasza:

Még annyi, hogy a kerékpáros sisak ésszerű és kell is rollerre, de bukósisak már felesleges túlzás.

Akinek van csöpp esze, nagyteljesítményű rollerrel sem fog száguldozni, mert magára nézve is életveszélyes.

Akinek meg nincs annyi, annak édes mindegy, autóval is kisodródhat, csak autóval másokra is nagyobb veszélyt jelent.

2023. máj. 3. 09:12
 28/28 A kérdező kommentje:

Vannak már sík jó utak ott lehetne nyomni ahol rossz az út ott nyilván nem .kiprobalnam egyszer 110 et

Lehet felalni nem mernek,pedig az lenne az élmény.

Megneztem azért ez a sebeseg meg millió feletti rollerel érhető csak el .1,2m is van egy 100 km sebeseget tud

Kíváncsi leszek meddig lehet növelni a teljesítményt és a hatotavot fizikailag ezzekel az e rollerekel

Lehet lesz 5 ev múlva ami 160 at bír?

2023. máj. 3. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!