Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » E rollerekre nem vonatkozik...

E rollerekre nem vonatkozik semmilyen sebeseghatar? A legeslegujabb milliós csucsmodellek amik már akár 110km/h sebeseget tudnak elméletben autópályán is mehetnek ? A lassúbb rollerek esetén lehet +1fot szállítani rajta?

Figyelt kérdés

[link]

Brutális!

A 65km/h rollerek is elméletben a segédmotoros kategória fölött vannak

Ha tényleg 110km/h bír ez a legujabb legfejletebb model az elméletben autópálya képes?

Nekem egy közepes kategóriás van 44km/h val megy 120 kg testem alatt . Néha kislanyomal úgy megyünk hogy ő al én meg mögötte ülök az ülésen és úgy is full kényelmes, imádja és messzire is simman elszoktunk járni.ez szabályos hogy 2 en utazunk rajta ?

#E rollerek
2023. máj. 2. 19:22
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Alva utazni 110 el autópályán egy ilyen rollerel lenne aztán a menő 😀😀 csak fékezni ne keljen
2023. máj. 2. 20:09
 12/28 anonim ***** válasza:

Semmi ilyesmi nincs a kreszben, csak ígérgetés van.

[link]

Ahogy írták korábban, ha nem csak rásegít, hanem önállóan gyorsítani képes, akkor nem kerékpár, hanem esetleg smkp lehet.

Viszont smkp maximum 4 kW teljesítményű és maximum 45 km/h tervezési sebességű lehet, ez pedig a leírás szerint 8,3 kW.

11 kW-ig A1 kategóriával vezethető motorkerékpárként lehetne forgalomba helyezni. De ehhez már kellene rendszám, forgalmi, típusbizonyítvány stb. Ha sikerülne motorkerékpárként forgalomba helyezned (kizárt), akkor szállíthatnál utast és mehetnél vele autópályán.

2023. máj. 2. 20:09
 13/28 DK-s ***** válasza:

#9-nek:

Én extrém, saját építésű biciklit hajtok forgalomban, napi szinten. Az eddigi csúcsebességem amit rövid ideig elértem, 65 Km/h. Kormányozhatatlan a bringa mivel a legkisebb út-egyenetlenség is ugratóként működik, mert túl kicsi az önsúly!

Megnéztem a linket. Az a kerék max 20 cm átmérőjű, azaz kb 63 cm a kerülete. 110 Km/h=30,5 méter/másodperc= 3050 centiméter/másodperc.

Tehát 3505/63=48,41 fordulat MÁSODPERCENKÉNT, ami 2904 fordulat lenne percenként.

Vagyis azt akarják beadni hogy egy GUMIROZOTT kerék FLEX fordulattal is képes pörögni legalább 60-70 kilós terheléssel.

SENKI NEM TUD SZÁMOLNI????????

2023. máj. 2. 20:14
 14/28 DK-s ***** válasza:

Ismét #9-nek:

Bocs, volt egy elírásom:

Tehát 3050/63=48,41 fordulat MÁSODPERCENKÉNT, ami 2904 fordulat lenne percenként.

2023. máj. 2. 20:16
 15/28 A kérdező kommentje:

A kW ban bőven benne vannak csak a sebeseg sok

Enyém 1×500w

A 65 km/h 2×600W

a 110km es 8300w 🤔🤔 mondjuk ez erdekes

2023. máj. 2. 20:17
 16/28 anonim ***** válasza:
Basszus, de élném ezt a rollert nyúlbélák! Most is csapatom mert van, de csak egy motoros és csak 50 körül megy.
2023. máj. 2. 20:21
 17/28 A kérdező kommentje:
14# miért ekkora fordulatott nem birhat ki egy gumi ?
 18/28 DK-s ***** válasza:

#15-nek (kérdezőnek):

#15-nek (kérdezőnek):Mivel említetted hogy ÜLSZ az ülésen, az azt jelenti hogy neked nem rollered van, hanem elektromos BICIKLID!

Azoknak pedig jóval nagyobb a kerekük! Nem tudod összevetni a kettőt, csak a műszaki adatok alapján.

19/28 DK-s ***** válasza:

#17-nek:

Nem.

A flexek fordulata 3000-es.

Komolyan gondolod hogy ezen a fordulaton akár egyetlen percig is egyben maradna egy gumikerék, rajta egy 60-70 kilós emberrel? A fékezés például a felx-szel összehasonlítva a VÁGÁSNAK felelne meg. Úgy szétmenne mint a xar.

2023. máj. 2. 20:24
 20/28 A kérdező kommentje:

Nem e bicikli roller csak ezekhez van felszerelheto ülés.

Hasznalhatod igyis úgyis.1 hónapig alva hasznaltam most ulesel mert így is fel lehet benne alni szóval így jobb hogy lehet variálni

2023. máj. 2. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!