Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Anyám haszonélvezo a házon,...

Anyám haszonélvezo a házon, aminek 1/3a az enyém. Ki akar lakoltatni. Szeretnék olyan emberek tapasztalait olvasni,akik ezen átmentek?

Figyelt kérdés

Röviden a story: bátyám rávette tavaly anyámat,hogy adja neki az 1/3hazreszet. Rengetegszer bántalmazott bátyám, mindig megúszta mert anyám őt szereti.. tipikus nárcisztikus anya és pszichopata kisfia esete.

Most viszont lakás kiürítési pert indítottak ellenem,mert az egész házat akarják..

Jogilag tudom megteheti anyám..

Valaki volt ilyen szituációban? Hogy történt? Bármi új információnak örülnék. Vagy legalábbis sorstarsakat találnék, mert így akarnak idegileg tönkre tenni. A nagy bűnöm ,hogy nem mentem férjhez, anyám apamat bepalizta anno ,hogy legyen a fattyànak meg neki hol laknia. Két nővére is ugyanezt állította. Engem muszajbol csinált, sosem szeretet..

#depresszió #haszonélvezeti jog #Lakàs kiürítési per
2023. ápr. 30. 19:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
29%

Jogilag tudom megteheti anyám..

Jogilag nem teheti meg

2023. ápr. 30. 19:36
 2/11 anonim ***** válasza:
90%

A haszonélvezönek joga van megszabni, ki élhet az adott ingatlanban, a használatból a tulajdonost is kizárhatja!

Szóval jogilag megteheti

2023. ápr. 30. 19:39
 3/11 anonim ***** válasza:
86%
Röviden a story: költözz el.
2023. ápr. 30. 19:41
 4/11 anonim ***** válasza:
20%

Hova vagy bejelentve?

Nem rakhat ki senki onnan ahova be vagy jelentve és a tiéd is ráadásul!

2023. ápr. 30. 19:42
 5/11 anonim ***** válasza:
79%
4: Ez nagy tévedés. Teszem azt, be vagy jelentve egy albérletbe, majd nem fizetsz és szépen kitesznek. Jogviszony kell ahhoz hogy ott maradj, és ha az nincs, akkor ennyi. Eddig szívességből megengedte a szülő, hogy ott lakjon a gyerek, de nem kötelessége ezt élete végéig biztosítani. Övé a haszonélvezet, ő dönti el, ki lakhat ott.
2023. ápr. 30. 19:46
 6/11 anonim ***** válasza:
77%
4-es: kivéve, ha az anya a haszonélvezö. A bejelentésnek semmi jelentösége, a haszonélvezönek meg joga van a tulajdonost is kirakni!
2023. ápr. 30. 19:47
 7/11 anonim ***** válasza:
11%

6.

Van egy kiskapu is de ilyen okostojas lepontozóknak nem fogom leírni hadd vegyék csak el a házatokat !

2023. ápr. 30. 19:48
 8/11 A kérdező kommentje:
Én senkit nm pontoztam le. Kíváncsi vagyok ki miket ír. Nyilván jó lenne elköltözni, de le vagyok százalékolva és 4orat tudok csak dolgozni. Szoc. Lakást nm adtak tavaly, próbáltam. Ne veszekedjetek légyszi. Tudom, hogy sok kiskapu van. De bármit "meghallgatok, olvasók. Engem vert anyám és a bátyám, szóval ennek a tudatában kérek tanácsot. Köszi!
2023. ápr. 30. 20:08
 9/11 A kérdező kommentje:
Természetesen ide vagyok állandóra bejelentve.
2023. ápr. 30. 20:08
 10/11 anonim ***** válasza:
13%

Kérdező szerintem a saját érdekedben inkább egy másik jogi fórumra irj!

Ezt az oldalt többnyire a bal oldali illiberálisok urallják akiknek nem érdekük neked segíteni, hacsak nem vagy elfuserált lmbtq tag!

2023. ápr. 30. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!