Versenytilalmi szerződésemet rosszul fogalmazták meg?
Figyelt kérdés
Sziasztok, van egy cég ahol már évek óta dolgozom. Most kaptam egy lehetőséget hasonló területen dolgozó cégnél. Viszont van nekem egy versenytilalmi szerződésem amihez a mostani cégem ragaszkodik, vagy fizessek ki 1.5 millio forintot. Megnézve ezt a versenytilalmi szerződésemet ami nálam van, abban folyamat az van írva, hogy "munkaviszony megszűnése" viszont nekem "munkaviszony megszüntetése" lenne, mivel felszeretnék mondani és nincs határozott szerződésem. Valako aki jártás munkajogban, tudna erre valami választ adni? Így hogy munkaviszony megszűnese van írva, így jogilag akkor semmibe tekinthető a versenytilalmi szerződés?2023. ápr. 24. 10:20
1/6 anonim válasza:
Nem vehető semmibe. Semmi baj nincs a "munkaviszony megszűnése" megfogalmazással.
2/6 anonim válasza:
Nem, a jog nem így működik, akármennyire is annak tűnik a különböző TV-s jogi drámák alapján. Ha felmondasz, akkor a munkaviszonyod megszűnik, tehát ugyanúgy érvényes a versenytilalmi kitétel. Ettől függetlenül én a helyedben nem a Gyakori Kérdésekhez fordulnék jogi segítségért, hanem egy munkajogi ügyvédhez.
3/6 A kérdező kommentje:
De miért nincs baj a megfogalmazással? Teljesen más fogalom a kettő.
2023. ápr. 24. 10:40
4/6 anonim válasza:
Egyébként csak az a versenytilalmi érvényes, amiért cserébe kompenzációt ad a munkáltatód.
5/6 A kérdező kommentje:
a 13. havi fizetésék egy részét, versenytilalmi néven szokták kiutalni...
2023. ápr. 24. 11:43
6/6 anonim válasza:
Az 1-es és a 2-es butaságot ír, a munkaviszony megszűnése és a munkaviszony megszüntetése két teljesen különböző munkajogi fogalom, ahogy nagyon helyesen meg is találtad és be is linkelted.
De egyébként meg fordulj ügyvédhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!