Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a ChatGPT, vagy más hasonló...

Ha a ChatGPT, vagy más hasonló MI szolgáltatás segítségét igénybe veszem a saját munkám elkészítésekor, akkor az jogilag kinek a szellemi terméke lesz?

Figyelt kérdés

Mert lehet rá úgy tekinteni, hogy egy eszköz, aminek segítségével létrehozom azt az alkotást. De úgy is, mint más valakinek a szellemi terméke.

Csak egy példa: ha mondjuk egy RPG szerepjátékot készítek, és a történet megalkotásában a ChatGPT segítségét kérem, akkor az utána az én szellemi tulajdonom lesz? Jogilag közzétehetem, mint saját művet? (Tudom, a kutya sem fogja megtudni, hogy most egy-egy részében kikértem-e a segítségét, de engem konkrétan a jogi része érdekel.)

2023. ápr. 19. 10:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"Can I use output from ChatGPT for commercial uses?

Subject to the Content Policy and Terms, you own the output you create with ChatGPT, including the right to reprint, sell, and merchandise – regardless of whether output was generated through a free or paid plan."

2023. ápr. 19. 10:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én megkérdeztem tőle. Azt válaszolta, hogy amit ő készít nekem, azt szabadon felhasználhatom.
2023. ápr. 19. 20:08
 3/6 anonim válasza:

Azt látom, nem a jog a kérdés lényege. Ha valakinek csak robottal megy az alkotás, és kétségei vannak, hogy

"most akkor mi van? Itt állok tehetségtelenül, aztán mondjam azt a világnak, hogy ez én vagyok?"

Ez a kétség belülről fakad, a jog nem foglalkozik vele, tiéd a termék, nem a roboté. (Ha ez megnyugtató).

2023. jún. 16. 15:45
 4/6 anonim ***** válasza:
3-as, de kérdező jogi szempontból kérdezte, nem moralizálni akar😃
2023. jún. 16. 18:35
 5/6 anonim válasza:
Ok. "...lehet más valakinek a szellemi terméke..." írja. Másé, nem az enyém. Ebbol ereztem ki a moralis kerdest.
2023. jún. 17. 17:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Dalszöveget írattam vele, megmondtam milyen stílusban írja, megadtam pár szót is. Megírta, nagyjából persze, de jobbat, mint vártam volna.

Megkérdeztem kié ez a szöveg? Azt mondta, hogy az enyém és szabadon felhasználhatom.

Szerintem egy RPG játék sztorija, kb ugyanez a kategória.

A dalszöveg írás sosem ment, hegyekbe írathatom vele a szöveget és kis csiszolás, javítás után mehet is a zenei rész megalkotása. A zene jobban megy, ahhoz nem kell a chatgpt😃

2023. jún. 17. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!