Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Közterületen randalírozó...

Közterületen randalírozó kuvasz idióta gazdájával lehet valamit kezdeni hatóságilag?

Figyelt kérdés

A hétvégén történt a lakóhelyemen (amely magyar viszonylatban forgalmas kirándulóhely is egyben, sokan túráznak erre kutyával is), hogy a kutyáját normálisan, pórázon sétáltatóra rontott rá a kuvasz egy ingatlanból, ahol ezt a szerencsétlen ebet beb...ták egy 3x3 méteres kennelbe, de onnan meg simán kiszökik. Gyakorlatilag egy időzített bomba az a kutya.

Azt mesélték, csak a szerencsén és sétáltató gazda lélekjelenlétén múlott, hogy nem történt komoly baj.

Januárban egyébként már történt hasonló eset, ugyanerről a kuvaszról van szó, a jegyzőnek szóltak is, de nálunk az önkormányzat szarik mindenre.

Nekem is vannak kutyáim, de én pl. már nem merek arra sétáltatni, de lassan sétálni sem.

Ha az önkormányzatnál a jegyző nem tesz semmit, kihez és hogyan lehet fordulni?

Legszívesebben a kutya gazdájához fordulnék szívlapáttal, csak az ugye Btk.

2023. ápr. 3. 00:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%

Ebrendészetet keresd fel! Egyrészt be tudják fogni a kiszökött állatot, másrészt hatósági eljárást tudnak inditani a nem megfelelő tartás miatt. A kutya nem szökhet ki közterületre, ott kizárolag pórázon lehet vezetni (erdőben is!) Ha póráz nélkül van kint kutya, a 3. alkalommal komoly penzbüntetés jár érte, elkobozhatják a kutyát a gazdától.

Egy kuvasz ráadásul veszélyesebb fajta, ez súlyosbító tényező.

[link]

Pontos gely, idő meghatározás, ha teheted, készíts fénykepet, videót az eseményről a saját biztonságodat szem előtt tartva!

2023. ápr. 3. 08:35
 12/20 anonim ***** válasza:
46%

"Az az ember aki ilyet csinál a világ legnagyobb patkányainak körébe tartozik, te pedig a második helyen vagy."

1, 2 vagyok

Ismerem a jogi tehetetlenségi helyzetet, nálam a szomszédban volt egy támadós kutya, idegbeteggé tett pitbull jellegű.

A gazdája haraptatta rongyra, bicikli gumira, azon lógatta fára, s úgy ütögette rugdosta.

Évekig jártam a jegyzőhöz fényképekkel, videóval, aki azt mondta, hogy amíg nem harap meg valakit, addig nem tud ellene tenni.

Közel egymilliót költöttem kerítésre, hogy ne jöjjön át a mi telkünkre a kutyájuk.

De utána is kirohant az utcára, ha meghallottam, hogy megérkezett a kocsim.

Évekig jártam vasvillával, lapáttal az anyósülésen, mert ha kiszálltam, akkor már rögtön támadott.

Egyszer a nadrágom is megszaggatta, de éppen csak karcolt a foga, azzal nem mentem orvosi látleletet, igazolást kérni.

Nem móka gyomorideggel indulni, megérkezni, a vendég vagy rokon gyerekek is halálra rémültek, mikor rájuk kiabáltam, hogy nehogy kiszálljanak az utcán a kutya miatt.

Ha ilyenkor letépte volna a gyerek arcát, akkor vajon a szomszéd hordta volna évtizedekig plasztikai sebészetre?

Azóta a szomszéd srácot már leültették akié a kutya volt, mert késsel megkaszabolta az apját, és akkor a kutya is eltűnt.

Szóval én vagyok a patkány.

Nem a tulaj, aki konkrétan fizikailag, lelkileg terrorizálta a kutyát, általa az utcát, sem a hivatal, aki semmit nem csinált, hanem én vagyok a hibás, hogy nem csináltattam zsilipes beléptetőkaput a saját telkemre.

Értem.

Szívből remélem kerülsz hasonló, vagy előrehaladottabb helyzetbe családtagod, szeretted által.

2023. ápr. 3. 09:12
 13/20 anonim ***** válasza:
53%

Még mindig nem fogod fel. Te azonosulni tudsz azzal, hogy egy konkrét probléma miatt válogatás nélkül bosszúból kinozzunk, öljünk állatokat.

Szerinted megoldás az, ha egy Fekete ember bűncselekményt követ el, akkor találomra minden 30. fekete embert megölünk?

Elhiszem, szar lehet így élni. Ettől függetlenül az, aki képes azonosulni a válogatás nélküli kínzással az igenis patkány.

Pár napja egy idős ember elütött egy fiatalt a zebrán. Szerintem találomra, véletlenszerűen botozzuk meg néhány öreget, az megfogja oldani a helyzetet.

Hiába mesélsz itt szomorú kutyás történetet, igenis deviáns viselkedés a mérgezett étel elszórása, és az ezzel való egyetértés.

Mint mondtam legfőképp az utal mentális betegségre, hogy ez a cselekmény egyértelműen nem oldja meg a problémát, csupán véletlenszerű kínzás és bosszú.

“ Szóval én vagyok a patkány.

Nem a tulaj, aki konkrétan fizikailag, lelkileg terrorizálta a kutyát”

Nem kell mártírt játszani. Szóba se került semmilyen ilyen tulaj. Itt az utcán, közterületen, kutyafuttatón való véletlenszerű kutya gyilkosáról volt szó, amivel te azonosulsz. Nem kell személyes konkrét példádban mártírként indokot találni erre a mentalitásra. Ez csak terelés.

“ Szívből remélem kerülsz hasonló, vagy előrehaladottabb helyzetbe családtagod, szeretted által.”

Köszönöm a jó kívánságot, főleg hogy más családját kevered egy elvi vitába. Voltam hasonló helyzetben. Problémás kutya gazda volt a szomszédban. Levideoztam, fotóztam. Felhívtam pár állatvédő szerveztet, átküldtem nekik. Úgy emlékszem de lehet hazudok, 3 nap múlva oda jöttek, kihívták a rendőröket és együttesen már vitték is a kutyát. Hagytak egy névjegy kártyát, ha hasonló van telefonáljak.

Ennyi volt a megoldás. Nem az, hogy akkor megmérgezem az állatot.

2023. ápr. 3. 11:04
 14/20 anonim ***** válasza:
48%

Én azzal tudok azonosulni, hogy az ember VESZÉLYBEN ÉRZI a saját és szerettei testi épségét, ÉLETÉT, DE JOGILAG, hatóságilag semmilyen SEGÍTSÉGET NEM kap, és megpróbálja túlélni a helyzetet.

EZ NEM BOSSZÚ, hanem létfenntartási ösztön.

2023. ápr. 3. 11:14
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Értem. A szomszéd kutya probléma ezért öljünk véletlenszerűen kutyákat. Ez aztán a ösztön. Sokat megold, bár a problémás kutya ugyan úgy ott lesz. Egy patkány és még deviáns is vagy.
2023. ápr. 3. 11:40
 16/20 anonim ***** válasza:
51%
Véletlen kerül valami a kutyatápba .
2023. ápr. 3. 11:43
 17/20 anonim ***** válasza:
28%
Egy kutyának több joga van lassan mint az embernek.
2023. ápr. 3. 11:48
 18/20 anonim ***** válasza:
27%

“ Egy kutyának több joga van lassan mint az embernek.”

Sorolj már fel 3 jogot, amivel rendelkezik egy kutya. Egy darab sincs.

Az jog, hogy nem szabadna válogatás nélkül megölni őket?

2023. ápr. 3. 12:09
 19/20 anonim ***** válasza:
50%
Ki kell hívni a helyi "sintért", állatvédőket, a rendőrséget.
2023. ápr. 3. 21:08
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

10-es!

A magyar/cigány/magyar/(folytatódik a sorminta) nem egyenjogú ember, uráli csőcselék, a kutya meg tisztátalan állat, az ember képmutatásának vigyorgó partnere. Halál rád és a családodra!

2023. máj. 7. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!