Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezért megbüntetik? Egy (vad?...

Ezért megbüntetik? Egy (vad? ) kutya randalírozott a szomszédom kertjében (megtámadta a kutyáját, tyúkjait), erre lelőtte. Vadász.

Figyelt kérdés
Ill. hallottatok már ilyen esetről?
2012. dec. 6. 19:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem büntetik meg.

Megteheti.

2012. dec. 6. 19:05
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Ha senki nem jelenti be, biztosan nem büntetik meg, de szerintem egyébként sem. Valamit hallottam fél füllel arról, hogy már lelőheted a betörőt is (ha jogosult vagy fegyverhasználatra), nem hiszem, hogy egy kutya lelövése szigorúbb elbírálás alá esne.
2012. dec. 6. 19:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

1.vagyok.

A kutya (macska is) dúvadnak minősül, elvileg a vadászterületen, gyakorlatilag meg kb ez bárhol ráfogható.

Ráadásul saját birtokon.... biztos, hogy következmény nélkül kilőheti.

2012. dec. 6. 19:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Másként el nem hárítható támadás kivédése céljából szabad állat életét kioltani. Az már az ügyvédek, illetve a bíró dolga (lehet) eldönteni, hogy adott esetben miként lehetett volna másként elhárítani a támadást - amennyiben a kutya gazdájának nem tetszik a szituáció. Mert ugye az is lehet, hogy a szomszéd kutyája csak átszökött és megkergette a tyúkokat - az meg ugye nem egészen a fentiekben vázolt eset. Ilyenkor valószínű, hogy mindketten meg kell hogy térítsék az egymásnak okozott károkat, illetve a vadász is meg kell hogy fizesse az állat életének jogtalan kioltásáért járó pénzbüntetést.
2012. dec. 6. 19:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk a tyúk speciel simán kimúlhat a kergetés okozta stressztől, a madarak már csak ilyenek.
2012. dec. 6. 20:20
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Elég nehezen bizonyítható (szerintem), hogy más megoldás nem létezik egy kutya megállítására, mint az életének kioltása.

Egyébként én konkrétan hallottam már ilyen esetről. Ott a gazda csak megfogta a kutyát és kiderítették, hogy melyik házból szökött meg. A tulajdonosnak volt ingatlanbiztosítása (így jöttem én a képbe) amihez tartozott felelősségbiztosítás, és a biztosító kifizette a gazdának a tyúkokat.

2012. dec. 6. 20:35
 7/10 Szilvi & Argos ***** válasza:
71%
Kétoldalú a dolog: lehet birtokvédelem illetve állatkínzás...azon múlik, hogy a jogászok hogyan csűrik-csavarják a dolgokat
2012. dec. 6. 21:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

NEM. Lakott területen belül tilos a fegyverhasználat!!! Különösen a golyós fegyver. És ha nem találja el? A golyó éppen a te testvéredbe, anyukádba, gyerekedben áll meg?

Vagy csak gellert kap.

Még a vadászat közbeni fegyverhasználatot is nagyon erősen szabályozza a vadászati törvény, leírja mikor lőhet valaki.

Nem véletlenül vannak a beírókönyvek, hogy egy területen egyszerre csak 1 vadász tartozkodhat egyéni vadászatnál. Lövés előtt meg kell győződni róla, hogy a vad mögött a háttérben biztos nem lehet senki. Pl ezért nem szabad dombtetőn álló vadra rálőni, mert nem tudhatod mi van a látóhatár mögött.

2012. dec. 7. 10:05
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Ilyenek a vadászok. Mindegy csak lelőhessenek valamit. Esetleg kikergetés nem jutott volna eszébe? Múltkor hallottam, hogy egy vadász egy másik vadászt lelőtt, nem ismerte fel hogy nem vad:D

Tök mindegy nekik, mozgott:)

2012. dec. 7. 10:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát hogyne, mert a vadászok mint elmebetegek. Gondolom, ha a te kutyádnak esik neki a saját udvarodban, nem kérvényt írtál volna neki. És remélem tudjátok, hogy mennyi de mennyi kárt csinálnak a kutyák a vadállománynak. Szétmarcangolt őzek, stb. Persze erről nem a kóborkutya tehet, hanem az aki kidobta. De ne a vadászt hülyézd már le, mert nélküle éhen halnának az állatok is. Na látod, nem csak a "gyilkolásról" szól az egész, ahogy ti látjátok!!!
2013. ápr. 9. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!