Édesapám nemrég elhunyt.Én leszek az örökös. Nem volt még hagyatéki tárgyalás. A hagyatékin minden tartozását,bevételét megtudom majd? (Cetelem hitelkártya,vodafone tulfizetés,stb).
Ez tenyleg így megy? Ha valaki nem is tartja a kapcsllatot azzal, akitől örököl?
10 eve nem beszeltem szüleimmel, fogalmam sincs, hogy cetelem meg egyebek... azt sem tudom, hol laknak jelenleg. Ilyenkor??
#15, Amúgy én nem hinném, hogy ha valaki adósságot örököl arról le lehet mondani, mint ahogy előbb valaki említette.
Pedig van ilyen. Nálunk a nyugdíjbiztosító nem jelezte hagyatéki tartozásként a téves túlfizetést. De amint jogerős lett az ítélet, már jött is a tértis levél a követeléssel. Nem volt nagy tétel a hagyaték összegéhez képest, de vissza kellett fizetni. (Vissza is fizettük, értelemszerűen)
Egy vízdíjtartozás se derül ki a közjegyzőnél, csak hopp, nem engednek újra szerződni, mert az örökhagyó tartozást halmozott fel.
1-2 havi elmarás nem tétel, de lehet ez sokkal több is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!