Van olyan ország, ahol nem létezik túlóra?
Miért, te boldog vagy, hogy mások élősködnek rajtad egész életedben, heti 6 napot dolgozva?
Akinek jó képzettsége van, neki lehet a heti 40 óra is elég lenne, de nem dönthet úgy, hogy neki a kevesebb is elég, mert rákényszerítik a harácsolásra.
Ha harácsolni akar valaki, tegye, de nem lenne jobb, ha ő döntené el mennyit és meddig?
Sok 50+-os rokonom már nehezen bírja, ha lehetne nem is tennék.
Nyugdíjra meg vonnak járulékot, ezért fizetik az emberek.
Ha 40 évig túlhajtod magad, lehet meg sem éled.
Van ennek értelme?
A megtakarításaid amúgy is elinflálódnak.
Kedves barátom, én már lassan 40 éve a magam ura vagyok, annak minden nehézségével, kihívásával, és bizony olyan előnyeivel, amit nem pénzben mérnek. És ami a lényeg, boldog, és szabad vagyok (legalábbis így érzem)
Ajánlom figyelmedbe, Petőfi Sándor: A kutyák dala és A farkasok dala művet, és akkor kapiskálod miről is beszélek.
Nem alkalmazott vagy, gondolom.
A kérdés a munkavállalókról szól.
Majdnem, munkavállaló vagyok, de vállalkozó. A kettő nem zárja ki egymást, mivel ha nem bűnözésből él valaki, akkor munkát kell vállalnia, és dolgozni.
Azért ajánlottam azt a verset, mert megragadja a problémád lényegét. Az alkalmazotti létnek is vannak előnyei, természetesen hátrányai is. Ha valaki vállalkozóként régebb óta dolgozik, akkor egészen más problémák adódnak, ami egyáltalán nem biztos hogy kisebbek a tiedénél. Sőt igazából egy vállalkozónál áll elő az a helyzet, hogy a hét 7 napból áll, és nem mindig van naponta 8 óra pihenésre.
Ha vállalkozó valaki, maga dönti el mennyit harácsol, a hasznot is magának termeli.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!