Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Így is megkapnám vagy törölnén...

Így is megkapnám vagy törölnének miatta?

Figyelt kérdés

Teljes nevet szeretnék változtatni egyéb okok miatt.

Apámmal nem találkoztam kb 10-12 éve csak facebookon ir néha ,neki nem is szeretném elmondani és ellenezné is....de ha örökölnék valamit tőle és a Régi nevem alapján örökölnék akkor az érvénytelen lenne?

Vagy külön tour túra lenne papírozni intézkedni hogy bizonyítsam h az én vagyok csak új nevem van?

L/29

2023. márc. 24. 14:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Te AZÉRT vagy örökös, mert apád a biológia apád. Ha soha nem kaptad volna meg a nevét, akkor is örökölnél, söt akkor is, ha soha az életben nem találkoztatok volna, az örökségre a biológiai tény ad jogosultságot, nem a név.

A névváltoztatásról meg eleve kapsz egy igazolást, abban benne van a régi és az új név is.

De öszintén szólva elég negatív számomra, hogy olyan embertöl akarsz örökölni, akivel nem tartasz semmiféle kapcsolatot.

2023. márc. 24. 14:32
 2/7 A kérdező kommentje:

Hát a kapcsolat tartás az más tészta..ezt ő rontotta el.

Nyilván én ezek után nem fogok szaladni utánna hogy adj pénzt stb.

De ha örökölnék tőle szerintem azt jogosan elfogadnám mert ő akart gyereket... 🙂

2023. márc. 24. 15:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az erkölcsi oldala lényegtelen, nekem furcsa, de te tudod.

A lényeg, hogy mindenképpen örökös vagy jogilag, akármilyen nevet viselsz is.

2023. márc. 24. 17:10
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :)
2023. márc. 24. 17:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy milyen néven vagy.Gondolj bele, eleve kaphattad vilna anyukád vezeték nevét is, nem kötelező apukáét.Hazassággal felvett névvel is megtalálnak mindenkit
2023. márc. 24. 20:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Söt, ha egy egyéjszakás akcióból keletkeztél volna, akkor is jogosult lennél az öröskégre.
2023. márc. 24. 21:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Ott lesz születési névként az első, meg ugye a nyilvántartásban is ugyanaz a személy maradsz, csak másként fognak hívni.
2023. márc. 25. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!