LÉtezik olyan szabály hopgy fizetetlen szabit csak az kérhet akinek rendes szabija már nincs? ÉN ilyen kitételt az Mtben nem találok, a cég meg erre hivatkozik
Azt mondják nem adnak fizetetlen szabit mert még van rendes. Vegyem azt ki előbb. ugyanakkor azt meg nem vehetem ki , mert azt meg csak időarányosan adják ki... kéne 3 hét fizetetlen, de nem adnak mert van fizetett szabim vegyem azt ki! JÓ akkor kérem azt ! De nem adják mert csak március van, össz 22 nap szabim van /év és ebből márciusi kezdettel időarányosan nem jár 15 nap....
Most akkor hogy is van ez? Valaki elmagyarázná?
(Ugyannakkor ugyanezen a munkahelyen valaki épp most ment el fizetetlenre úgy hogy a teljes éves összes szabija még benn van.... rá nem érvényes ez a szabály úgy tűnik...)
törvényi hivatkozást kérek. ha erre jogszabály van, akkor kérem a hivatkozást.
Melléduma nem kell.
"amikor ő akarja, ehhez nem kell Mt. Ha ő így dönt, hogy ez a feltétel "
Na de ÁLLJ!!! Hát a cég jogszabályra hivatkozik!! És amikor megkérdezem hogy oké akkor hadd lássam már azt a jogszabályt akkor meg csak a kuss van!! Tényleg ennyire bonyolult amit kérdezek??
"Ha ő így dönt, hogy ez a feltétel"
OKÉ !! Na de akkor MINDENKINEK aki itt van ez legyen a feltétel!! AKkor nincs olyan hogy ennek szabad annak nem!!
Vagy mindenkinek szabad vagy senkinek.
Magamat idézem:
"Ugyannakkor ugyanezen a munkahelyen valaki épp most ment el fizetetlenre úgy hogy a teljes éves összes szabija még benn van"
Hát akkor most van szabály vagy nincs szabály?
Kérdés, hogy a másik munkavállaló milyen fizetetlenre megy, és te milyenre. Amúgy ha nem tetszik a munkahelyed, menj máshova. Azt sem rétem, miért akkora baj neked, hogy előbb felhasználod a fizetett szabidat.
Mondom, alapvetően a cég dönt, és nem köteles erről írásos szabályt hozni, egyedi döntést is hozhat.
"Kérdés, hogy a másik munkavállaló milyen fizetetlenre megy, és te milyenre. „
Miért hány fajta fizetetlen van tessék mondani? Kíváncsian várom... én egyről tudok és nem többről.... hány van, tessék mondani?
". Azt sem rétem, miért akkora baj neked, hogy előbb felhasználod a fizetett szabidat.“
KÖNYÖRGÖM!!!! LEÍRTAM Miért baj.. ENNYIRE BONYOLULT tényleg???
" kéne 3 hét fizetetlen, de nem adnak mert van fizetett szabim vegyem azt ki! JÓ akkor kérem azt ! De nem adják mert csak március van, össz 22 nap szabim van /év és ebből márciusi kezdettel időarányosan nem jár 15 nap....
EZÉRT BAJ!!
", és nem köteles erről írásos szabályt hozni,"
Na de KÖNYRÖGÖM háőt ő maga , a cég hivatkozik a szabályra!! HÁT Ő Maga mondja hogy van ilyen szabály!! Hát akkor miről beszélünk?? MOst akor van szabály vagy nincs?
Ha van: hadd lássam!
Ha nincs: miért mondjék hogy van?
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1211..
Azóta sem sikerült ezt az óriási problémát megoldani?
Ne etessétek a trollt!
ha egy kérdező már az első percben így pattog mint ez az ember, akkor annak baj van a fejével, nem kellene neki válaszolni.
"Mondjuk én a helyükben örülnék, ha örökre eltűnnél."
Hát HAJRÁ!! és ez rajtam áll talán?? Küldjenek el fizessék meg ami jár és persze keressenek embert a helyemre Pesten bruttó 240-ért.... Hajrá. Sok sikert.
"Miért hány fajta fizetetlen van tessék mondani? Kíváncsian várom.."
Kétféle. Törvény szerinti járó és munkáltató jóindulatán múló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!