Ha fizetetlen állásidőt rendel el a munkáltató, onnantól semmiféle feladatot nem vagyok köteles végezni? Még home office-t sem?
Az adott jogszabály kimondja:
146. § (1) A munkavállalót, ha a munkáltató foglalkoztatási kötelezettségének a beosztás szerinti munkaidőben nem tesz eleget (állásidő) - az elháríthatatlan külső okot kivéve - alapbér illeti meg.
Tehát a cég állásidőt rendel el ehhez joga van ugyanakkor elháríthatatlan külső okra hivatkozik, tehát nem fizet az állásidőre semmit. Hogy ehhez is joga van-e azt majd a jogászok kiagyalják.
De az én kérdésem nem ez, hanem az : ha állásidő van onnantól fogva semmiféle feladatot nem adhat nyilván? Még otthon végezhetőt sem?
Tehát nincs olyan hogy átküldi a főnök az excel táblát hogy uygan nézzem már át javítsam és küldjem vissza, meg válaszoljak az ügyfelek mailjeire telefonjaira?
Akkor ezek a kérések érvénytelenek nyilván? Ha állásidő és nincs pénz akkor nincs munka sem?
Tehát akkor zárjuk rövidre. Ha jön az email hogy ezt meg azt kell csinálni küldjem vissza hogy drága főnök majd megcsinálom ha fizetsz érte vagy mi legyen a reakcióm?
Jön a mail, nyomok egy replit és mit írjak vissza a főnöknek? Írjátok le mit írnátok vissza! Konkrétan!
Ja és azért is érdekes a helyzet mert ezek a feladatok olyna kicsik hogy az össz időigényük is max 1-2 óra /nap összesen.
Na de ha nem kapok egy fillért se a cégtől miért áldozzak akár 1-2 órát is rá?
A lényeg, hogy udvariasan, de határozottan.
Érdemes meggondolni, nem lesz e valaki, aki helyetted ingyen is dolgozik, csak, hogy bedolgozza magát a cégbe a válság utánra?
"aki helyetted ingyen is dolgozik"
Lesz. Arra mérget vehetsz. Amilyen birkák itt vannak-lesz.
Na de hát megélni meg válság alatt is kell valamiből , hogy mi lesz utána nem tudom, engem per pill az érdekel most mi van.
Mert inygen nekem se adnak kenyeret a boltban szóval ha ez a szitu akkor inkább nyomok egy hellót rúgjon ki, ingyen minek maradnék.
Akkor inkább keresek átmenetileg egy bolti futár stb melót.
"Azért, hogy később legyen állásod."
És addig meg legyek fényevő vagy hogy gondoltad? vagy éljem fel a pénzügyi tartalékaimat azért hogy a cégnek jó legyen?
És ha most lépsz, a futárkodás után mit csinálsz majd?
Feléled a tartalékaidat vagy fényevő leszel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!