Bűncselekmény, ha valaki azt mondja, hogy ha tehetné véresen, és kegyetlenül kiirtatná a keresztényeket és a muszlimokat? Ha az, miért?
És ezt a nézetét akár reklámozná is. Ha tehetné tömegesen öletné meg, népirtás szerűen a keresztényeket és a muszlimokat.
Ha az, akkor milyen alapon?
Közbeszédben gyűlöletbeszéd ez.
Büntetőjogilag közösség elleni uszítás ez.
Aki nagy nyilvánosság előtt
a) a magyar nemzet ellen,
b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport, illetve annak tagja ellen, vagy
c) a lakosság egyes csoportjai, illetve azok tagjai ellen – különösen fogyatékosságra, nemi identitásra, szexuális irányultságra tekintettel – erőszakra vagy gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
#13.
NEM!!!
Milyen jogon mondasz rám ilyet?????
NINCS JOGOD HOZZÁ!!!
#13.
Te utálsz engem!
Én senkinek nem akarok rosszat.
Kérdező, tudom, azt hiszed, most rettentően móresre tanítasz itt mindenkit, de igazából csak magadat égeted.
Az, hogy valamit nem szeretsz, véleménynyilvánítás, szóval teljesen rendben van azt mondani, hogy utálod a kereszténységet. Persze, ha ezért meg téged utálnak, az ugyanolyan véleménynyilvánítás, szóval akkor tűrd el.
Ha azt mondod, hogy ki akarod irtani a keresztényeket, az nem véleménynyilvánítás, az nem oké. Azért megb.szhatnak, és teljes joggal.
#17.
A törvénybe sajnos nem ütközik... Pedig örülnék, ha börtönbe kerülnék emiatt.
#17.
Milyen alapon utálnának engem, ha a kereszténység elvileg a szeretetről tanít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!