Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki lemond egy örökségrő...

Ha valaki lemond egy örökségről akkor a halott mindent cuccait le kell adnia valahol például szemüveg cipő felbontott fogkrém tubus satöbbi?

Figyelt kérdés
2023. márc. 14. 08:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Érzelmi kötelék miatt esélyes olyan hogy jó anyagi helyzetben levő másik örökös inkább kifizeti az adósságot is és megtartja a házat. Akkor mindent pontosan át kell neki adnom és majd ő eldönti hogy kidobja vagy semm?

Illetve ilyenkor hogy van egyik örökös én vagyok másik ő ez alap a fele lemondok akkor ő a teljes örökös vagy az én részem az államé és ő az állammal osztozik fél a házában fele az övé És legfeljebb ki vásárolja az államot?

2023. márc. 15. 18:57
 12/14 x0 ***** válasza:
100%
Lemondáskor nem tudod megszabni, kinek a javára mondasz le: egyszerűen kiesel az örökösök közül, mintha eleve nem is lettél volna örökös. Amit írtál, abban az esetben ha más elfogadja akkor az övé az egész, ha nem, akkor az államé. Ami teljesen értéktelen szemét azt máris kidobhatod.
2023. márc. 15. 19:02
 13/14 x0 ***** válasza:
11-es: azt írtad többszörösen túlhitelezett, ekkor jobban jár ha az államtól megveszi a házat: kevesebbe kerül mint az adósság kifizetése. Viszont ha a teljes berendezés is kell neki, akkor előre jelezze az államnak hogy meg kívánja venni úgy ahogy van, még a szőnyegen a por is kell neki, nehogy kidobjanak dolgokat. Ez esetben viszont sürgős, a hagyatéki eljárás lefolytatójának illetve az önkormányzatnak kell jelezni. Ezek miatt jobb lehet az adósságot kifizetni, és akkor biztosan megkapja még a sarat is a lábtörlőn.
2023. márc. 15. 19:25
 14/14 A kérdező kommentje:
Hát igen. De nekem az első hogy a saját kotelezettségeimet teljesitsem.
2023. márc. 15. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!