Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki lemond egy örökségrő...

Ha valaki lemond egy örökségről akkor a halott mindent cuccait le kell adnia valahol például szemüveg cipő felbontott fogkrém tubus satöbbi?

Figyelt kérdés
2023. márc. 14. 08:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen pitiáner dolgokkal senki nem foglalkozik.
2023. márc. 14. 08:28
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak, amit a hagyatéki leltárba felvesznek az önkormányzaton.
2023. márc. 14. 08:32
 3/14 anonim ***** válasza:
60%
Igen még a szennyes gatyát is
2023. márc. 14. 08:36
 4/14 A kérdező kommentje:
Engem csak jogilag érdekel hogy mi a gyakorlat az egy másik dolog mindent jogilag szabalyosan Akarok csinálni. Ha kell bezsakolok bármit és leadok akárhol ha a jog azt írja elő
2023. márc. 14. 09:29
 5/14 anonim ***** válasza:
Én az öcsém hagyatékáról mondtam le ( sokszorosan túlhitelezett volt),az önkormányzat intézett mindent.
2023. márc. 14. 18:56
 6/14 A kérdező kommentje:
De elvitték a cuccait? Vagy ez a része hogy megy?
2023. márc. 14. 19:22
 7/14 anonim ***** válasza:
Gondolom igen. Én aláírtam a lemondó nyilatkozatot, utána már semmi értesítést vagy hasonlót nem kaptam
2023. márc. 14. 20:37
 8/14 A kérdező kommentje:

Nem arra gondolok amikor volt egy lakásra valakinek és az örökös azt nem igényli hanem ha nálam lakott az elhunyt van mondjuk egy hitellel terhelt ingatlanja amivel nem foglalkozok De nálam van rengeteg személyes cucca...

Akár még értékesebb is lehet köztük például mobiltelefon laptop mosógép satöbbi

2023. márc. 15. 02:36
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg még a felbontott fogkrémet is le kellene adni, de a gyakorlatban csak azt, amit a hagyatéki leltárba felvesznek. Az értékesebb tárgyakat szokás felvenni, szeméttel nem foglalkozik senki.

A műszaki eszközök többségénél nem fogják tudni, hogy az elhunyt tulajdonában állt. Hacsak te nem fogsz ott ugrálni, hogy "még ez a mosógép is az övé volt, legyenek szívesek felvenni ezt is".

Akár még a laptopról is mondhatod, hogy neked adta az ott lakás fejében. (De valószínűleg senkinek nem fog eszébe jutni utánanézni és rákérdezni.)

2023. márc. 15. 07:08
 10/14 x0 ***** válasza:
100%
Szerintem ez úgy megy, hogy ha az örökös igényt tart rá, csak akkor kell odaadni, egyébként akár ki is dobhatod. Azt írtad több a tartozás mint az értéke: akkor az állam lesz az örökös, mert más se lesz hülye elfogadni, az államnak meg nem kell a bontott fogkrém.
2023. márc. 15. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!