Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha beszkennelem az érettségi...

Ha beszkennelem az érettségi bizonyítványomat, és avdh hitelesítésnek vettem alá majd úgy kinyomtatom és bekötöm akkor érvényes lesz?

Figyelt kérdés
2023. márc. 14. 07:37
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Király, hogy megtaláltad időközben, hol vesztetted el?
2023. márc. 14. 07:38
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Az avdh hitelesítés a személyt igazolja, tehát, hogy te nyujtod be, írod alá a dokumentumot. Ettől a doksi tartalma nem lesz hiteles.
2023. márc. 14. 07:49
 3/18 A kérdező kommentje:

Sose vesztettem el. Ja hogy akkor ez a digitális aláírással egyenértékű? És csak arra ad megoldást amit aláírom kellene?

Folyton írnak a digitális aláírással is hogy ez annak való akinek az nincs de azt hol tudom elintézni, egyáltalán olvasni róla?

2023. márc. 14. 08:11
 4/18 anonim ***** válasza:

Nem értem a kérdésedet.

Az érettségi bizonyítványod úgy ahogy van hiteles.

Miért kellene ezt bármiféleképpen szkennelned meg külön hitelesítened?

Ha van mit beszkennelned akkor megvan az eredeti bizonyítványod, akkor mi ez a kérdés?

2023. márc. 14. 09:03
 5/18 A kérdező kommentje:
Pedig pont az egyes igazol. Értelemszerűen azelőtt kell ezt megcsinálni hogy elvesztettem, nem pedig utána...
2023. márc. 14. 09:27
 6/18 anonim ***** válasza:

#5 De mit??????

Az érettségi bizonyítványodról ingyen kérhetsz másolatot a középiskoládból. Minek kellene legyártanod előre egy másolatot amikor megvan a bizonyítványod?

2023. márc. 14. 09:34
 7/18 A kérdező kommentje:
Mert egyszerűbb lenne azt elő venni a fiókból szintén ingyen
2023. márc. 14. 09:41
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Az AVDH téged igazolt, nem az okiratot. Tehát olyan, mintha fognád, és tollal aláírnád a fénymásolatot. Ha ezt úgy elfogadnák, akkor oké, de erre kicsi az esély. Hiteles másolatot közjegyző tud készíteni, aki az okirat tartalmának hitelességét igazolja.
2023. márc. 14. 09:43
 9/18 anonim ***** válasza:
70%
#7 De ha azt feltételezed, hogy el fogod hagyni az érettségi bizonyítványodat, akkor miért nem feltételezed, hogy a másolatot is elveszted?
2023. márc. 14. 09:48
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Akkor pedig tessék elmenni egy közjegyzőhöz, és csináltatni 2-3 hiteles másolatot.

Mindenki ezt teszi - mondjuk általában diplomával, nem pedig érettségivel, de hát ha akarod...

És nem az elvesztés miatt, hanem mert a diplomát sokan bekeretezik, vagy egyszerűen - mint én - elteszik a szekrény mélyére egy hengerbe csomagolva, mert akkora. Tényleg egyszerűbb, ha kell a száma vagy valami adat róla, egy sima A4-es papír másolatot előhúzni, és gyorsan megnézni.

2023. márc. 14. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!