Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tessék mondani mi az a FÉLNAP...

Tessék mondani mi az a FÉLNAP szabi? Az micsoda valaki elárulja nekem? Munkahelyen ezeket hallom hogy ez meg az FÉL NAP szabit vett ki-az MTben ilyet nem találok!

Figyelt kérdés

Másik kérdés meg: ha egy munkahelyen van ilyen hogy FÉL NAP, akkor oké de akkor nyilván mindenkinke van. Akkor nincs olyna hogy ez kiveheti, az meg nem veheti ki.

Mert ennek van félnap, annak meg nincs.

Most akkor vagy mindenkinek vagy senkinek. De ez hogy ennek szabad annak nem szabad ez hogy van?

(Ja és újra: FÉL NAP SZABI NINCS. nem létezik ilyen. A szabadság az munkanapra szól. De ha a cég engedi ezt, hát engedje. Na de akkor mindenkinek!)

2023. márc. 8. 08:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű ez azzal függ össze, hogy órában van a szabi számolva.
2023. márc. 8. 09:03
 2/15 A kérdező kommentje:

"hogy órában van a szabi számolva."

Aztán miért lenne abban???

de jobbat kérdezek : Ha neki abban van, NEKEM miért nincs abban? Totál azonos végzettséggel azonos munkakörben dolgozunk.

Ha neki abban van számolva, nekem miért nem?

Nekem miért kell 1 napot kivennem ha van egy kis dolgom, aki kb 2 órás távollétet igényelne?

Én miért nem kapok fél napot?

2023. márc. 8. 09:12
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, hivatalosan nem létezik ilyen, hogy fél nap szabadság.

Ezt a cég nem is engedheti (mármint, nem járulhat hozzá hivatalosan), de ha egyes vezetők engedik, a cég meg hivatalosan nem vesz róla tudomást, akkor az adott vezetőhöz beosztott dolgozóknak meg van engedve. Elszámolás szempontjából, gondolom, a két érintett nap egyikére beírják őket dolgozni, a másik napra meg kiírják a szabadságot. Ami szintén törvénysértő, de ameddig senkinek nincs belőle különösebb kára, haszna viszont annál inkább (a dolgozóknak), addig nincs semmi probléma. Manapság már nem tolonganak a munkavállalók a cégek többségénél, és ilyen apróságokkal igyekeznek megtartani őket.

Mivel hivatalosan nem létezik fél nap, ezért nem is kötelezhető a cég arra, hogy mindenkinek adja. Adott esetben, gondolom, úgy nyilatkozna a cégvezetés, hogy ilyen nem is létezik a cégnél.

2023. márc. 8. 09:14
 4/15 A kérdező kommentje:

"Manapság már nem tolonganak a munkavállalók a cégek többségénél, és ilyen apróságokkal igyekeznek megtartani őket."

Ja értem. ez esetben engem ugyebár nem akar megtartani a cég, mert nekem nem engedi... sőt ha már itt tartunk lehet azt akarják távozzak?

2023. márc. 8. 09:17
 5/15 anonim ***** válasza:
80%
Alapítványi suliban nincs fél napos szabi.
2023. márc. 8. 09:34
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
4: mehetsz máshova, ha nem tetszik, nem kötelező ott dolgozni, viszont ha nem tudsz váltani máshova, akkor lenyeled a békát
2023. márc. 8. 09:37
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
#4: Ilyen hozzáállás mellett ezt nem is csodálom. Lehet hogy a kolléga rugalmasabb, simulékonyabb, te meg belekötsz mindenbe és ezért nélad kénytelenek ragaszkodni a törvény betűihez, nála meg rugalmasabban kezelhetik a helyzetetz, mert ő is viszonozza ezt. Tudod, amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.
2023. márc. 8. 09:41
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint mégse az a baj, hogy létezik a fél nap szabi, hanem hogy te nem kapsz.

Nem ismerlek se téged, se a munkahelyedet. Szóval nem tudom, miért nem kapsz. Talán mert nem olyan a munkaköröd, vagy nem ugyanaz a főnököd.

De nálunk pl. van olyan, hogy mikor valaki a lakóhelye közelébe van küldve, akkor a főnök mondja neki, hogy már ne jöjjön vissza, miután elvégezte a munkát.

Viszont van egy kolléga, aki folyamatosan azzal jön, mikor valakit így elengednek, vagy bármi más "lógási" kedvezményt kap, hogy ez nem szabályos, mert a MT nem enged ilyet. Ezért a főnök őt soha nem engedi el, mert hát ha neki ennyire fontos a szabályosság, akkor mit lehet tenni... Utána meg folyton panaszkodik az illető (nekünk), hogy őt most se engedték el, neki vissza kellett jönni a lakóhelyéről is...

2023. márc. 8. 10:52
 9/15 A kérdező kommentje:

"Ezek szerint mégse az a baj, hogy létezik a fél nap szabi, hanem hogy te nem kapsz."

ember... leírtam világosan és magyarul. Magamat idézem:

"Most akkor vagy mindenkinek vagy senkinek. "

ez tényleg ennyire bonyolult? Nem az a baj hogy létezik vagy nem létezik.

Hanem a kettős mérce: ha van ilyen AKKOR MINDENKINEK VAN.

ha nincs ilyen (és nincs...) akkor meg senkinek.

Ez tényleg ennyire bonyolult?? Olyan etikus és korrekt helyen nem létezhet hogy ennek van annak nincs.

Mert ugyan miben több jobb az egyik mint a másik?

2023. márc. 8. 11:02
 10/15 A kérdező kommentje:

"De nálunk pl. van olyan, hogy mikor valaki a lakóhelye közelébe van küldve, akkor a főnök mondja neki, hogy már ne jöjjön vissza, miután elvégezte a munkát.“

na akkor elmondom mi van nálunk!

munkaidő 9-17h

Csókos Gizi kap egy külső feladatot (pl X iratot eredetiben el kell vinni X címre) megkapja a feladatot 10kor (munkaideje 17ig lenne..) és már nem kell visszamennie....

és vége a napjának. 9re bejött, 10kor elmegy leadja az iratot, 11re végez, és csá....

Másik alkalmazott ő nem Csókos Gizi... ő ugyanilyen feladatot kap, du 15kor. És vissza kell mennie... igaz hogy mire megjárja oda vissza már 17h és mehet is haza de akkor is vissza kell jönnie azért hogy negyed órát még benn segget vakarjon és mehessen haza...

korrekt mi?

2023. márc. 8. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!