Elbirtoklás? Ebben az esetben működhet?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Szüleim vettek egy telket immár 34 éve. A telek 3000m2, ebből 1500-at használunk. A teljes teleknek még egy tulajdonosa van, osztatlan. A két telekrész jól láthatóan elkülönül. Öröklésnél most derült ki, hogy a részünk benne nincs 50%, pedig a telek pontosan a felénél van elválasztva, természetben. A miénk jogilag kiszámolva 950m2. A másik telekrésznek több tulajdonosa is volt az évek alatt, de ez soha senkinek nem szúrt szemet, sőt ez nekem és anyámnak is meglepetés. A másik tulaj 20 éve vette a telekrészt, nem szokott kijárni, nem ismerjük személyesen. Bírósági úton hivatalosan elbirtokolható-e az 550m2?2023. márc. 1. 17:50
1/6 anonim válasza:
Erről hivatalosan jogvégzett szakembert kellene megkérdezni.
Ajánlani nem tudom azt a személyt, aki valószínűleg elhunyhatott a mai nap. Reggel nagyon rosszul volt, nem akart kórházba menni.
Nem én voltam a hivatalos hozzátartozója, tehát rendőrség sem foglalkozik ezzel az üggyel.
A járási hivatal hatósági osztályát érdemes megkérdezni munkaidőben.
2/6 anonim válasza:
Nem, hiszen az osztatlan telket amúgy is birtokoljátok.
3/6 anonim válasza:
Először is kell egy hiteles tulajdoni lap. Kell egy hiteles helyszinrajz. Aztán kell egy pontos, a Földhivatalban bejegyzett telkkimérési jkv. A telekkimérésről számla is kell. Ez a szomszédok miatt kell. A 3000 nm megosztása ezután vizsgálható. Addig csak ködszurkálás, pláne, ha a szomszédok felé a kerítés rossz helyen van.
Egy ingatlanjogi szakértő jogász is ezzel kezdi.
4/6 anonim válasza:
Osztatlan közös tulajdonban vagytok, nem "idegen" telket birtokoltok...
5/6 anonim válasza:
Annyira imádom a magyar embereket, aki éppen hogy csak nem köztörvényes tolvaj, az elbirtokolni akar…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!