Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kérhetek kártérítést vagy...

Kérhetek kártérítést vagy hogy megvegyék az ingatlanom? Ha igen, kitől, magyar állam, közútkezelő, önkormányzat?

Figyelt kérdés

úgy adódott, hogy pár hónapja meghirdettem a házam, amire eddig egy házaspár jelentkezett (a többi jelentkező csak komolytalan alkudozó volt, aki a meghirdetett ár 30%-ért vitte volna a házat, a származás gondolom sejthető). A hölgy kifejezetten érdeklődő volt, latszott rajta, hogy tetszik neki a ház. A férjen azonban már a kezdettől láttam a duzzogást, a minimális tiszteleten túl semmi kedvességet nem mutatott. Mivel külsőre igazán nem érheti semmi kritika a házam és már a találkozás elejétől ilyen volt, arra gondoltam, egymás közt volt valami vitájuk.

Néhány nappal később aztán felhívott a hölgy, hogy bár mindkettejüknek nagyon tetszett a ház, nem vásárolják meg, mert a település alkalmatlan arra, hogy a férje érdemi kerékpáros edzéseket folytasson ott és a közelben.

A helyzet a következő: egy zsákfaluban élek, ami kizárólag egy forgalmas főútvonalról letérve közelíthető meg, a főúton minden irányban "Kerékpárral behajtani tilos" tábla van kint, vagyis nem lehet hosszú távokat biciklizni.

Engem ez nem is érdekelt, sőt igazából fel sem tűnt, csak falun belül szoktam biciklizni az unokámmal, amúgy sem jutna eszembe kétsávos úton biciklivel menni.

Másnak azonban ezek szerint ez szempont, és én el is hiszem a jelentkezőknek, hogy ez volt az egyetlen ok volt, ami miatt nem érdeklődnek tovább.

A kérdésem az, hogy emiatt kérhetek kártérítést? Jelentős összegtől estem el azért, mert az illetékes nemhogy nem segíti elő a sportolást, de még meg is tiltja azt. Ki tudja, lesz-e egyáltalán és ha igen mikor normális vevőjelölt, az új házam vásárlása is csúszik emiatt.

Ha igen, mi ennek a menete? Egyből bíróságra lehet/kell menni vagy érdemes előzetesen tárgyalásokat lefolytatni a megfelelő személyekkel (egyáltalán kivel ez esetben?) ?

Köszönöm előre is a válaszokat.

2023. febr. 22. 09:10
1 2
 11/18 DK-s ***** válasza:

Ismét #7-nek:

Egyébként abban, mármint a Tiborcz utcában, mi lett volna a biznisz?

Pár vödör festék? Azon nincs mit ellopni.

Viszont a teljes Szigeti út felesleges felbontásán, újraaszfaltozásán, igencsak sokat lehetett lopni.Mert az eredetihez képest semmi értelmes változás nem történt. Mert azt nem hívnám értelmes megoldásnak, hogy hosszában leszűkítették kicsit az úttestet, valószínűleg azért, hogy a biciklisek kiugró szakaszai között parkolási lehetőséget adjanak. Mert ha ez volt a szándék, akkor miért festettek minden ilyen szakaszhoz ZÁRÓVONALAT?! Így bár parkolásra használja mindenki, de ezzel KRESZ-t sért. Tehát ezek a szigetek vannak, de minek?!

És melyik agyatlan találta ki, hogy a buszmegálló előtt elkezd a járda ívesen kiszélesedni, hogy letakarja a buszmegállót a forgalom elől, eközben pedig a biciklisávot kitereli a FELEZŐVONALIG, vázze?! A mögöttem jövő meg majd satufékezik, mi?!

Az ilyen b'rmokat ütném még a mentőben is!

2023. febr. 22. 11:07
 12/18 anonim ***** válasza:
51%
#9 Tehát ha te eladásra kínálsz egy tavaly kijött, népszerű Xbox One játékot egy szentistvános pénzért (ár újonnan: egy deákferences és egy széchenyis pénz), majd külön külön két cibbony is betalál egy visszautasíthatatlan, bethlengáboros pénzről szóló ajánlattal, akkor te a piaci ár ötszöröséért árultad a terméket, vagy a másik oldal próbál szánalmas módon ügyeskedni?
2023. febr. 22. 11:08
 13/18 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező, ezt ugye nem gondolod komolyan? :D Mert, ha igen, akkor ne haragudj, de vizsgáltasd ki magad valami elmeorvossal.
2023. febr. 22. 11:19
 14/18 DK-s ***** válasza:
51%

#12-nek:

Bocs hogy beleugatok.

Ismerem a "cibbonyokat". Ezt a módszert hívják "bevillantásnak", feltéve hogy eljut addig.

Adott valaki, akinek van valami értékes eladó dolga. Ha "kisember" az illető, akkor pszichikai trükkel xarért-h'gyért megszerezhető tőle egy értékes dolog is!

Tegyük fel, hogy egy ingatlanról van szó, ami ki-tudja milyen úton került a tulajdonába, a delikvens pedig egy hétköznapi kisember. Érjen az ingatlan reálisan mondjuk 25 millát.

Ha ennek a kisembernek "bevillantasz" készpénzben 10-15 milliót, vagyis annyi pénzt amennyit egyben még az életben nem látott, és adott a lehetőség hogy pillanatokon belül az övé legyen az ingatlanért cserébe, akkor nagyon sokan beugranak. Ki tudja hogy meddig fogja árulni 25-ért, ha egyáltalán ér annyit (ismét a pszichológia XD), de ha aláír, akkor az a hatalmas köteg húszezres MÁRIS az övé!

10-ből 6-7 alkalommal beválik.

2023. febr. 22. 11:19
 15/18 anonim ***** válasza:

Azért egy ingatlan esetében vagy nagyon türelmetlennek vagy végtelenül naivnak/ostobának kell lenni hogy valakit kapásból ennyire átvágjanak. Általában az ilyen tipusú eladókra a hirdetés feladása után rögtön ráakaszkodik egy ingatlanos, aki legfeljebb pár százaléknyi jutalékkal fogja lehúzni, nem az ingatlan értékének felével :)

De amúgy ja, vannak akiknek a készpénz látványa olyan mint a kábszer, nem véletlen a sok idióta reklám ahol pénzhalmokkal reklámoznak ilyen-olyan bepalizós dolgokat

2023. febr. 22. 12:47
 16/18 anonim ***** válasza:
Dks, ne osszad az ézt itt bmeg börtönviselten. Nagyon jól ismernek itt páran.
2023. febr. 22. 13:52
 17/18 DK-s ***** válasza:

#16-nak:

És ez most hogy jött ide? Ha nyomatékot akartál adni a szavaimnak, akkor arra jó volt.

#15-nek:

És az ingatlanos beígéri neki hogy a távoli jövőben, majd valamikor, lesz belőle pénz.

A cibbony meg az orra alá teszi a kötegelt húszezreseket, AZONNAL.

És persze nagyon ügyesen felépített dumájuk van. Én voltam egy kisebb ideig direkt-marketinges, és akkor döbbentem rá, hogy a cigók gyakorlatilag ugyanazokat a technikákat használják.

Első lépés: A termék szóbeli ismertetése. Ez ebben az esetben a készpénz, és annak nagysága.

Második lépés: A termék megmutatása.

Harmadik lépés: A termék rövid idő múlva történő elvétele, ami az érdeklődés felkeltését célozza. Ha újra elkéri hogy jobban megnézze, ő már a "tiéd".

A cibbonyok eközben megfelelő pszichológiával figyelmeztetnek a hagyományos értékesítés idő-igényességére, valamint az általad kért összegre ellenpéldák sorát tudják felhozni, tehát szerintük messze nem ér annyit. Ha nem akarsz hónapokig, esetleg évekig várakozni, esetleg ráadásul reménytelenül mivel túl sokat kérsz, akkor ő megveszi tőled AZONNAL, a neked bevillantott pénzmennyiségért.

Nagyon hatékony módszer.

2023. febr. 22. 14:17
 18/18 DK-s ***** válasza:

Bocs.

A második és a harmadik lépés között kimaradt egy:

A kezébe adod a terméket.

2023. febr. 22. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!