Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem tudok jól dönteni a...

Nem tudok jól dönteni a végintézkedésemben. Mi lenne a legjobb döntés az alábbi esetemben, egy végintézkedés esetére?

Figyelt kérdés
Nem értek a joghoz, ezért kérdezek itt.74 éves vagyok, első házasságomból egy gyerekem van, most 40 éves. elválásomat követően, egy alkalommal meglátogattam gyerekemet akkor 17 éves volt, azóta nem találkoztunk, nem is beszélgetünk egymással, a Facebook ismerőseim közül is kizárt, amit nem tudok mire vélni. Második házasságomból gyermekem nem született, feleségemnek az első házasságából három gyereke született, akik mára már felnőttek, velük többet töltöttem el mint az én saját gyerekemmel. Kérdezem Ti egy végrendelkezésnél hogyan döntenétek? Kire, vagy kikre hagynátok a vagyont?
2023. febr. 16. 07:16
1 2
 11/15 Andizsuzsi ***** válasza:

"Ez kiderül kérdésből. A válásomig személyes kapcsolatom volt gyermekemmel. "

Nem, nem derül ki. Nem derül ki, hogy hány éves volt a gyerek, amikor kiléptél az életéből, hogy hányszor kerested pl telefonon, írtál neki levelet, stb. Az egészséged megromlása előtt miért nem látogattad?

2023. febr. 16. 17:19
 12/15 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van. A gyermekemmel 12 éves koráig az elválásomig együtt voltam, egy fedél alatt. Válásomat követően figyelemmel a nagy távolságot 300 km személyesen egy alkalommal ballagásán 16 éves korában meglátogattam. Addig levelezések voltak . s még azt követően is. Közben az én egészségem nagyon megromlott, ebből eredően a munkahelyemet elveszítettem, nem százalékoltak le, ellátásomat a nyugdíjas szüleim oldották meg, munkaviszonyt már létesíteni nem tudtam. Hát ekkor történt meg az, hogy a gyermekem érdektelenségét mutatta felém, nem érdeklődött felőlem, a levelezéseimre már nem válaszolt egyáltalán. Hát ennyi dióhéjban a történet. Voltam Közjegyzőnél a végrendelkezés ügyében, adott jó javaslatokat, de gondoltam hátha még itt is kapok jó javaslatokat, kaptam egy kivétellel amiben döntésemet meg fogom hozni.Talán mindent ami érdekelhet megkaptál 11/11 kérdező.
2023. febr. 17. 03:45
 13/15 A kérdező kommentje:
10/12 kérdésére. Fel sem merült bennem a rosszindulatúság, hogy kimentsem azért a vagyonomat hogy az örökségemből ne kapjon bárki.Feleségem családjával nagyon jól elvagyok, már több évet vagyok velük mint a gyermekemmel voltam. Igen sajnos az a gyanúm, hogy a gyermekemet a volt feleségem valótlanságokkal megtudta győzni, ami gyermekem részéről ez történt velem.
2023. febr. 17. 03:51
 14/15 anonim ***** válasza:

Jó tanácsot adni nem biztos, hogy bárki tud, mert nem tudhatjuk, kivel milyen kapcsolatban vagy.

Én úgy gondolom, hogy ha a második feleséged gyerekei segítik a napi életviteledet, számíthatsz rájuk baj esetén, akkor a saját gyereked elégedjen meg a kötelesrésszel, a maradékot meg kapják az "új" gyerekek. Feltéve, hogy a saját gyerekednek nincsenek megélhetési problémái, mert akkor lehet neki nagyobb részt is adni.

A törvényes öröklés esetén (végrendelet nélkül) persze nem csak a gyerek örököl, hanem a második feleséged is, ha még él.

2023. febr. 17. 06:43
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Döntésem az, hogy egyformán fogják örökölni, az én gyerekem és a feleségem gyerekei a vagyonomat. A jelen feleségem öröklése a törvény alapján. Szerintem én így leszek igazságos a végrendelkezésemmel.
2023. febr. 17. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!