Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha interneten valaki rendőrnek...

Ha interneten valaki rendőrnek adja ki magát az büntethető?

Figyelt kérdés
2023. febr. 8. 10:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
És intézkedni akart rendőrként? Vagy csak megemlítette a foglalkozását. Ezt utóbbi bárki teheti és mondhatja, hogy rendőr, óvónő, pizzafutár vagyok, akkor is, ha nem.
2023. febr. 8. 12:47
 12/15 anonim ***** válasza:

Olyat lehet elképzelni, hogy nem csak azt mondta, hogy rendőr, hanem fenyegette is.

Ebben az esetben éppen akár lehet büntetendő.

De mit mond a csaj?? Egy pasitól pénzt akartam kicsalni, erre ő azt mondta nekem, hogy rendőr és.....

Elég gyanús. De erre vissza kellett volna egyből vágni, hogy van ugye az, mikor egyik ügyben egyik a felperes, a másik ügyben a másik és két per folyik. Barátod csalás vádjával lehet tudott volna feljelentést tenni eredményesen.

De a csaj... Hát az a tipikus feljelentést bármiért tehetsz, de hogy foglalkoznak-e vele??

Attól függ amúgy, hogy mit mondott még a barátod.

2023. febr. 8. 12:55
 13/15 A kérdező kommentje:
Igazából annyi hogy szivatta a csajt hogy elment a cimre a csaj meg várta őt lent, de nem volt ott mert a haverom otthon döglött az ágyban és filmet nézett közben. A csaj akkor vádolta meg hogy bűncselekmény rendőrnek kiadnia valakinek magát, meg hogy kukkoló, és megtette a feljelentést.
2023. febr. 8. 23:59
 14/15 anonim ***** válasza:
Volt itt a minap egy olyan kérdés hogy a prosti feljelentheti-e a nemfizető ügyfelet, na ez a csajszi a sztoriból a rokona lehet :-D
2023. febr. 9. 09:49
 15/15 anonim ***** válasza:

"A való életben tudom,hogy büntetendő."

Az internet is a való élet része. :D

Az interneten-feltételezem ezzel a rendőrök is tisztában vannak-mindenki annak adja ki magát akinek csak akarja,büntetlenül. Akkor lenne büntetendő egy ilyen eset,ha az ismerősöd lenyomozná egy valóban rendőrként tevékenykedő ember adataid és azokat továbbítaná a hölgynek,mivel az más személy adataival való visszaélésnek számít. De,ha esetleg megpróbálkozna a csajszi a feljelentéssel,valószínűleg a rendőrség vissza dobná az ügyet.

Továbbá,nagyon kevés esély van arra,hogy egy így írogasson egy nővel. Ha,pedig mégis sor kerülne erre,akkor sem dicsekedne az ember azzal,hogy rendőr. Nyilván vannak kivételek... Elméletileg a rendőrnek igazolnia kéne magát,a hölgyemény elég buta lehet ha egy pillanatig is elhitte,hogy valóban rendőr. :D

2023. febr. 9. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!