Ha interneten valaki rendőrnek adja ki magát az büntethető?
Olyat lehet elképzelni, hogy nem csak azt mondta, hogy rendőr, hanem fenyegette is.
Ebben az esetben éppen akár lehet büntetendő.
De mit mond a csaj?? Egy pasitól pénzt akartam kicsalni, erre ő azt mondta nekem, hogy rendőr és.....
Elég gyanús. De erre vissza kellett volna egyből vágni, hogy van ugye az, mikor egyik ügyben egyik a felperes, a másik ügyben a másik és két per folyik. Barátod csalás vádjával lehet tudott volna feljelentést tenni eredményesen.
De a csaj... Hát az a tipikus feljelentést bármiért tehetsz, de hogy foglalkoznak-e vele??
Attól függ amúgy, hogy mit mondott még a barátod.
"A való életben tudom,hogy büntetendő."
Az internet is a való élet része. :D
Az interneten-feltételezem ezzel a rendőrök is tisztában vannak-mindenki annak adja ki magát akinek csak akarja,büntetlenül. Akkor lenne büntetendő egy ilyen eset,ha az ismerősöd lenyomozná egy valóban rendőrként tevékenykedő ember adataid és azokat továbbítaná a hölgynek,mivel az más személy adataival való visszaélésnek számít. De,ha esetleg megpróbálkozna a csajszi a feljelentéssel,valószínűleg a rendőrség vissza dobná az ügyet.
Továbbá,nagyon kevés esély van arra,hogy egy így írogasson egy nővel. Ha,pedig mégis sor kerülne erre,akkor sem dicsekedne az ember azzal,hogy rendőr. Nyilván vannak kivételek... Elméletileg a rendőrnek igazolnia kéne magát,a hölgyemény elég buta lehet ha egy pillanatig is elhitte,hogy valóban rendőr. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!