Ha interneten valaki rendőrnek adja ki magát az büntethető?
Figyelt kérdés
2023. febr. 8. 10:50
1/15 anonim válasza:
Megbirsagol messengeren keresztül vagy, hogy ?
2/15 A kérdező kommentje:
A lényeg az hogy ha valaki rendőrnek adja ki magát. Az a személy feljelentést kaphat mert annak adta ki magát. Való életben azt tudom hogy büntethető.
2023. febr. 8. 10:58
3/15 anonim válasza:
Én CIA ügynöknek szoktam magam kiadni, de még sosem büntettek meg érte
4/15 anonim válasza:
Szerintem büntetendő.
De,ezt hogy kell elképzelni? Megbírságol vagy letartóztat Facebookon? :D
5/15 A kérdező kommentje:
A sztori az alábbi. Egyik ismerősöm ismerkedett interneten és a csaj pár percen belül pénzt szeretett volna kérni tőle. Személyesen vagy utalással. Erre az ismerősöm rendőrnek adta ki magát, mire a nő annyit mondott neki hogy feljelentette őt mert szerinte nem is rendőr.
2023. febr. 8. 11:27
7/15 anonim válasza:
"Az a személy feljelentést kaphat mert annak adta ki magát. Való életben azt tudom hogy büntethető."
Az internet nem a való élet része?
Egyébként nem bűncselekmény azt állítani hogy rendőr vagy. Akkor válik büntethetővé, ha ezt kihasználva elkövetsz más bűncselekményt. ( Pld. azt állítva hogy rendőr vagy, kamu bírságot szabsz ki, vagy hivatalos eljárást színlelve "lefoglalsz" valamit.)
8/15 anonim válasza:
Az interneten mindenki kiadja magát mindenkinek. Ha ez nem része valamilyen konkrét bűncselekménynek, (pénzt csal ki így valakitől, vagy kiskorútól szexuális tartalmat) akkor csak azért nem fogják megkeresni, mert kamuzott.
9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2023. febr. 8. 12:00
10/15 anonim válasza:
Hogyan adja ki magát rendőrnek? A rendőrnek igazolnia kell magát. Online ezt nem tudja. Elég buta, aki ezt beveszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!