Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha interneten valaki rendőrnek...

Ha interneten valaki rendőrnek adja ki magát az büntethető?

Figyelt kérdés
2023. febr. 8. 10:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Megbirsagol messengeren keresztül vagy, hogy ?
2023. febr. 8. 10:57
 2/15 A kérdező kommentje:
A lényeg az hogy ha valaki rendőrnek adja ki magát. Az a személy feljelentést kaphat mert annak adta ki magát. Való életben azt tudom hogy büntethető.
2023. febr. 8. 10:58
 3/15 anonim ***** válasza:
Én CIA ügynöknek szoktam magam kiadni, de még sosem büntettek meg érte
2023. febr. 8. 11:00
 4/15 anonim ***** válasza:

Szerintem büntetendő.

De,ezt hogy kell elképzelni? Megbírságol vagy letartóztat Facebookon? :D

2023. febr. 8. 11:02
 5/15 A kérdező kommentje:
A sztori az alábbi. Egyik ismerősöm ismerkedett interneten és a csaj pár percen belül pénzt szeretett volna kérni tőle. Személyesen vagy utalással. Erre az ismerősöm rendőrnek adta ki magát, mire a nő annyit mondott neki hogy feljelentette őt mert szerinte nem is rendőr.
2023. febr. 8. 11:27
 6/15 anonim ***** válasza:
Én meg pápa vagyok.
2023. febr. 8. 11:43
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

"Az a személy feljelentést kaphat mert annak adta ki magát. Való életben azt tudom hogy büntethető."

Az internet nem a való élet része?

Egyébként nem bűncselekmény azt állítani hogy rendőr vagy. Akkor válik büntethetővé, ha ezt kihasználva elkövetsz más bűncselekményt. ( Pld. azt állítva hogy rendőr vagy, kamu bírságot szabsz ki, vagy hivatalos eljárást színlelve "lefoglalsz" valamit.)

2023. febr. 8. 11:56
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Az interneten mindenki kiadja magát mindenkinek. Ha ez nem része valamilyen konkrét bűncselekménynek, (pénzt csal ki így valakitől, vagy kiskorútól szexuális tartalmat) akkor csak azért nem fogják megkeresni, mert kamuzott.
2023. febr. 8. 11:56
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2023. febr. 8. 12:00
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan adja ki magát rendőrnek? A rendőrnek igazolnia kell magát. Online ezt nem tudja. Elég buta, aki ezt beveszi.
2023. febr. 8. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!