Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Én egy pénisszel rendelkező...

Én egy pénisszel rendelkező leszbikus vagyok. Bemehetek így női wcbe?

Figyelt kérdés
2023. febr. 5. 09:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
35%
Az ilyen és ehhez hasonló kérdéseket az a begyepesedett felfogás termeli ki, miszerint az apa férfi az anya nő (és amit ebbe még beleképzelünk). Az alapvető probléma, hogy például a mellékhelyiségeket férfi és női kategóriákba osztjuk, valamint azt akinek pöszörője van férfinak, akinek nunija, azt pedig nőnek nevezzük. Mennyivel egyszerűbb lenne a helyzet, ha lenne mellékhelyiség nunisoknak és lenne pöszörősöknek (már csak a célszerűség kedvéért is, hiszen egy nunis elég körülményesen tudja használni mondjuk a piszoárt). Tehát a társadalmi közmegegyezés szerint a nunisok a nunisoknak épült mellékhelyiséget, napozót, börtönt, stb. használnák, a pöszörősök meg a pöszörősöknek épült mellékhelyiséget, napozót, börtönt, stb., függetlenül attól, hogy valaki jogilag, vagy saját meggyőződése szerint férfi vagy nő-e. Egyszerűen csak annyit kellene változtatni, hogy nem férfi és női, hanem pöszörősök és nunisok részére lennének fenntartva ezek a helyiségek, intézmények. Miért akarjuk állandóan a férfi és női tagozódásba látens módon beleérteni azt, hogy a férfinek pöszörője a lánynak nunija van? Miért nem lehet csak annyit mondani, hogy vannak pöszörősök és nunisok és ezen túl nem érdekel hogy kinek milyen a nemi identitása, mert ez abszolút magánügy? Miért kell a társadalom többségének állandóan figyelmeztetnie a kisebbségeket arra, hogy egy teljes mértékben magánügyet fel kelljen fedniük nap-nap után?
2023. febr. 5. 09:35
 2/15 anonim ***** válasza:
30%
Szájer Jolandát kellene keresnek, hogy megszakértse a problémádat.
2023. febr. 5. 09:56
 3/15 anonim ***** válasza:
67%

#1 Sokkal egyszerűbb lenne, ha nem is lenne külön wc. Minek? A fülkében nem látják egymást se így, se úgy, kezet mosni meg már csak tud egymás mellett egy nő meg egy férfi... Semmi okunk rá, hogy a nagy egyenlőségek közepette ne engedjük ugyan abba a helyiségbe a két nemet.

A kérdező kérdésére a válasz egyébként nem, ráadásul még csak leszbikus sem lehetsz ha biológiailag férfi vagy. A szexuális irányultságot ugyanis biológiai nem alapján definiálják, nem társadalmi nem alapján.

2023. febr. 5. 10:18
 4/15 A kérdező kommentje:
De én non bináris vagyok
2023. febr. 5. 10:19
 5/15 anonim ***** válasza:
49%
Csak akkor mehetsz be a női wc-be ha levágatta a péniszedet. Sajnálom, ez az ökölszabály!
2023. febr. 5. 10:21
 6/15 anonim ***** válasza:
Csak rózsaszín tangában.
2023. febr. 5. 10:40
 7/15 steven95 ***** válasza:
44%
#1 ezt a kirohanást egy troll kérdés alá... Felesleges az erőltetett megszégyenítés azért mert a társadalom többsége közvetetten tudni véli vagy tudni akarja hogy cisz egy adott illető vagy transz. Meleg vagyok, s ez nehéz társadalmi kérdés, de a nonbináris rinya, hogy "pöcs vagy punci" degradácíót nyomja egy a velük nem egyetértőkkel, unalmas.
2023. febr. 5. 10:44
 8/15 anonim ***** válasza:
#1 Mert a pöszörős szakszerű megnevezése férfi, a nunis szakszerű megnevezése nő.
2023. febr. 5. 10:47
 9/15 anonim ***** válasza:
20%
1: Ez nem begyepesedett felfogás, hanem a normális felfogás, mellesleg része a magyar alaptörvénynek.
2023. febr. 5. 10:48
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

A szexuális irányultságodnak semmi köze sincs a wc használathoz.

Oda elméletileg nemiszerv és/vagy kinézet alapján mennél be. És igen, szerintem a kinézet is számít. A női wc-n amúgy is külön fülkében intézi mindenki a dolgát, a nők se látják egymást, a férfinél meg aki nem gyárilag férfi a piszoárt nem tudja használni, szóval ott is marad a fülke. Mindenesetre szerintem eléggé megnéznének egy tényleg "jól sikerült" transzt, ha az eredeti wc-t használnák. A műtét meg a hormonkezelés csodákra képes.

2023. febr. 5. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!