Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezt miért lehetséges megtennie...

Ezt miért lehetséges megtennie egy rokonodnak veled ma Magyarországon?

Figyelt kérdés

[link]

Röviden, egy rokonodnak eszébe jut, hogy régóta nem látott, mentőt hív ki a lakásodra, hogy kicsalogasson. Akit te nyilván nem hívtál nem engeded be őket. Majd a rokonod kinyitja valahogy a te ajtódat nekik akik kirángatnak pucéron a fürdőből, eltörik a válladat 20 percen keresztüli hátadon térdeléssel megspékelve.

Nem értem a történetben egy random rokoni kapcsolat, lehet nem is vagytok jóban, miért jogosít fel arra, hogy ezt megtedd valakivel?

2023. jan. 30. 17:42
 1/8 anonim ***** válasza:
72%
Ilyen a magyar igaszságszolgáltatás.
2023. jan. 30. 18:19
 2/8 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Csak én nem értem, hogy ha a rokonok mentőt hívtak, akkor hogy kerültek oda a rendőrök bilinccsel?
2023. jan. 30. 20:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Demokraciaban nem vagy koteles ajtotnyitni senkinek,csak a hazkutstasi paranccsal rendelkezo rendornek…..
2023. jan. 31. 06:47
 4/8 A kérdező kommentje:
Én úgy értelmezem amiatt kértek a mentők rendőrt mert a nő nem kívánta őket beengedni, tehát nem volt együttműködő. Azt én sem értem miért kellett volna együttműködnie csak azért mert egy ostoba vagy éppen rosszindulatú rokon ráhívta őket.
2023. jan. 31. 06:47
 5/8 Andizsuzsi ***** válasza:

"amiatt kértek a mentők rendőrt mert a nő nem kívánta őket beengedni"

Senki sem köteles együttműködni a mentőkkel. Ha mondjuk azt gondolták, hogy gond van vele és rendőrt hívtak a lakás felnyitásához, az érthető lenne, de a rendőr akkor sem bilincseli meg az embert. A történet szerint nem is a rendőrök nyitották ki a lakást, így még inkább sántít a sztori.

2023. jan. 31. 09:35
 6/8 anonim ***** válasza:
A nő diagnosztizált pszichológiai betegségben szenved, a rokon azért hívta ki a mentőket, mert félt, hogy rosszabbodott az állapota. Szóval nem csak úgy lettek riasztva, ami azután történt, az más kérdés.
2023. jan. 31. 11:42
 7/8 A kérdező kommentje:
Sokan szenvednek diagnosztizált pszichiátriai betegségben, pl depresszió. Mitől hívhatom rájuk a mentőt, mitől kötelesek ők meg beengedni holott nem kívánják az intézkedést amit normálisan kifejeznek, mitől nyithatom fel én kvázi betöréssel a lakását csak mert rokon vagyok? A cikk sajnos erre nem tér ki pedig megjárták Strasbourgot amit csak képzett jogászokkal tehettek meg. Az biztos, hogy rokonnal megszakítanék minden kapcsolatot NA DE!!!! A történet szerint ő bármikor újra jogosult ezt megtenni a szerencsétlen rokonával valamilyen alapon amit nem értek!
2023. jan. 31. 15:02
 8/8 anonim ***** válasza:

"A cikk sajnos erre nem tér ki"

Mert az áldozatot megilletik a személyiségi jogok, azt hozhatnak le, amit az illető megenged; s nyilván az adott perben nem azzal volt problémájuk, hogy bementek, hanem ahogy intézkedtek.

2023. jan. 31. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!