A vevő az ingatlan műszaki állapotával tisztában van, annak állagát állapotát ismeri, azt megtekintett állapotban veszi meg, annak minden természetes tartozékaival együtt. Ez mit jelent?
Azt, hogy T. eladó nem ismeri a jogot.
Ha szólsz neki, visszaviszi.
Mi is pont így vettünk kecót, de jött a kisunoka(40 éves bambagyerek), és úgy gondolta, ő még elviszi azt, ami neki kell.
Annyit mondtam neki, vagy szépen kifizeti az elvitt ingóságokat, vagy polgári per a szerződés alapján, amit sehová se kell vinni, lévén az ingatlanos ügyvéd csak beadja a bíróságra keresetként, némi kiegészítéssel.
Hülyegyerek nagy puffogva kifizette, amit elvitt.
....hozzáteszem, nálunk a szerződésben szerepelt külön, minden ingóság az ingatlanban a szerződés tárgyát is! képezi.
Ha ez nincs megemlítve, akkor kérdéses a helyzet.
"A vevő az ingatlan műszaki állapotával tisztában van, annak állagát állapotát ismeri, azt megtekintett állapotban veszi meg, annak minden természetes tartozékaival együtt. Ez mit jelent?"
Ez azt jelenti, hogy a vevő az ingatlan műszaki állapotával tisztában van, annak állagát állapotát ismeri, azt megtekintett állapotban veszi meg, annak minden természetes tartozékaival együtt.
:D
A természetes tartozék szerintem azt jelenti, hogy pl. a beépített konyhabútor / gardrób / fürdőszoba berendezés marad.(Más kérdés, hogy fürdőkádat, wc csészét én lecserélném beköltözés után. Plusz esetetekben, mivel ha jól vettem ki, kertes ingatlanról van szó, nem fogja a volt tulaj kihúzgálni a tavaly elültetett fákat, bokrokat.
De tényleg bele kellett volna venni a szerződésbe, hogy a telken levő lomokat x. napon belül el kell takarítania, valamint azt is,hogy ingóságokkal együtt veszitek, és az ingóságról egy leltárt kellett volna készíteni, ami elidegeníthetetlen része a vételi szerződésnek.
Efféle vásárlás esetén az ingóságokat leltárba kell venni. Érték szerint nevesíteni, majd arról átadás-átvételi jegyzőkönyvet kell készíteni.
Fotók és videó sem árt.
Ezzel a szerződéssel, ami neked van, max. segget törölhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!