Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rokonnak adtam kölcsönt, hogy...

Rokonnak adtam kölcsönt, hogy kaphatom vissza?

Figyelt kérdés

Tavaly januárban kérdezett, a növérem lánya hogy ki tudnám e öket segiteni. Felvettek a fiának hitelt, Aki magánválalkozó, és nem tudják a részletet már hónapok óta hizetni. Az idös növérem ki Van teljesen idegileg, mert a behajtók mindig hozzá mennek, mert ö otthol van. Mondtam a növérem lányának, hogy se neki se a növéremnek nem adok, mert nekik nincs modjukban vissza adni, az ö pénzük olyan kevés hogy megélhetésre kell.

De a fiának, a magánválalkozónak úgyis az ö adóságára kellett adok, mert ö neki lesz módjába vissza adni.

Én németországban élek, ezért 2000 Eurot kértek. A fiunak, az anyukájának amit szintén a fiu átválalt, és a növéremnek nyugta lesz a behajtóktól. Szóval 3 emberen segitettem.

Bankon keresztül utaltam!!!

Utánna vettem észre hogy a cime az nem aktuállis, már rég nem lakik ott, de AZ uj cimet nem tudom.

Másfél hónapra kérte, Most már 1 éve. Telefon számot változtatott hogy még irásba se találjam meg.

1 x utalt 400 Eurot a többit jövö héten személyesen kihozza. Semmi.

Eltünt, az anyjának irtam, semmi. Le nem tagadják, de se cim, se telefonszám, se pénz.

Mit tudnák tenni, hogy kaphatnám vissza a pénzemet.

2023. jan. 24. 23:23
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
6: Tehát nem kölcsön.
2023. jan. 25. 01:55
 12/26 anonim ***** válasza:
65%
10) igen, vagy elvallalják vagy nem.De egy próbát megér.
2023. jan. 25. 04:04
 13/26 anonim ***** válasza:
85%

Max illegális úton, verőemberekkel, de legálisan csak akkor ha a rokonok úgy gondolják maguktól hogy megadják.

Ahogy egy másik hozzászóló is írta, nem véletlen hogy a bankok hosszas és sok szempont alapján dolgozó procedúrával bírálják a hitelfelvevő félt, és utána 10 oldalas közjegyző által hitelesített szerződésbe foglalják a részleteket... Ha olyan egyszerű lenne pénzt kölcsönadni és behajtani, nem szórakoznának ilyen dolgokkal. És még így is simán van hogy nem tudják behajtani! Eleve nem adnak olyan embernek, akinek a sz...os gatyáján kívül semmije nincs csak adóssága, hiszen attól behajtani sem lehet.

Sajnálom, remélem nem ingatta meg a megélhetéseteket ez a pénz annyira, mert erre keresztet vethetsz.

2023. jan. 25. 04:04
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Nyilván azért kértek pénzt, mert nem volt nekik. A segged a földhöz verheted, attól még ugyanúgy nem lesz nekik. Max bepereled, börtönbe megy. Ott aztán megtollasodik mi?
2023. jan. 25. 04:49
 15/26 D-Mano ***** válasza:
100%
Én ezért nem adok soha kölcsön pénzt. Ha kérnek, és tudok, akkor adok. Aztán az a pénz már az övék, ha meg vissza akarják adni, az az ő dolguk. Így nincs semmi rossz érzés meg neheztelés. :)
2023. jan. 25. 07:50
 16/26 anonim ***** válasza:
83%

Remélem, hogy ez kamukérdés, hogy lehettél ennyire béna?

Azért nincs minden veszve, csak bonyolult a helyzet és kicsi az esély.

Egyrészt a szóbeli szerződés is szerződés.

Másrészt egyáltalán nem biztos, hogy szándékosan bujkálnak előled, csak valószínű.

Kaptál valamennyit vissza, ezt bíróság vagy törlesztőnek nézi, vagy ő is "ajándéknak".

Amúgy a rendőrség stb. biztos elő tudja kotorni, ha nagyon akarja.

2023. jan. 25. 10:31
 17/26 anonim ***** válasza:
79%

„Egyrészt a szóbeli szerződés is szerződés.”

Igen, csak a kérdező győzze bizonyítani... Bíróságon nyilván nem fogják a rokonok azt mondani, hogy igen, pont így történt.

Esetleg ha lenne hangfelvétel róla, lenne egy minimális esély, hogy perre vihető legyen.

2023. jan. 25. 11:26
 18/26 anonim ***** válasza:
buktad
2023. jan. 25. 12:59
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, tejesen mindegy. A 0. lépés, hogy felkeresel egy ügyvédet. Ha az ügyvéd azt mondja, hogy lehet belőle valami, akkor megbízod és intézi a dolgokat. Ha azt mondja, hogy nem érdemes firtatni, akkor fogadd el. Akárhogy is, ügyvéd nélkül nem fogsz semmire menni.
2023. jan. 26. 00:16
 20/26 anonim ***** válasza:

Számomra az a kérdés, hogy az anya és a lánya mit mondanak, elismerik, hogy kölcsön volt, vagy tagadják. Ha ők elismerik, akkor írhattok nyilatkozatot arról, hogy volt egy szóbeli szerződés, úgy, hogy x bankszámlaszámra küldöd a lóvét, és hogy milyen feltételekkel kapod azt meg.

Talán ezt nem lenne képük megtagadni az anyának vagy a lánynak, de készíthetsz felvételt is a beszélgetésről.

Innentől kezdve a srác vagy fizet, vagy feljelenthető sikkasztásért, bár itt is kérdés, hogy ki a sértett, stb. de azzal, hogy van valami írás a kezedben, hogy az kölcsön volt, már sokkal közelebb visz a megoldáshoz.

2023. jan. 26. 07:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!