Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Házasságon kívüli gyerek...

Házasságon kívüli gyerek ugyanúgy örököl? Kinyomozzák?

Figyelt kérdés

Elismerte az apa. Tartotta vele a kapcsolatot életében.

Ilyenkor közjegyző hogyan szerez tudomást a gyerekekről?

(Régi házasságból van egy másik gyereke.)

2023. jan. 24. 09:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha erről van írásos bizonyíték, akkor nem, de ha feleség (családja) ezt tagadja, akkor kellhet.

Az, hogy rendszeresen utalt pénzt, még nem bizonyíték. Ha az apa nevét viseli a gyermek, pl. akkor az már nyilván egy tisztázottabb helyzet, de szerintem akkor is ügyvédhez kell fordulni, ő intézze az egészet.

Az nagyon durva, ha megvan a hagyatéki tárgyalás, és a gyermek kimarad, aztán egy póthagyatékira kényszerül. Addigra már lehet, hogy a hagyatékból semmi nem lesz, aztán pereskedhet, és akkor se jut semmihez.

Gondolom, ha az ügyvéd előre jelzi, hogy van egy gyerek, akkor valamilyen módon hitelt érdemlően bizonyítani kell, akár bíróság előtt, és a hagyatéki tárgyalással addig várnak.

A DNS vizsgálat valóban csak a végső eset szerintem is, de az a legbiztosabb.

2023. jan. 25. 10:17
 12/12 anonim ***** válasza:
Azzal kezdődik a kérdés, hogy "elismerte az apa". Gondolom ez nem egy mondatot jelent, hanem apai elismerő nyilatkozatot. De nyilván én sem vagyok családtag:) én sem tudhatom pontosan.
2023. jan. 25. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!