Szomszéd ablaka bevilágít a haloszobámba. És a kértemre. Egész este égve hagyja a lámpát. Fogtam és leragasztottom végig az ablakát,hogy ne vilagitson hozzám. Szerintetek mit lehet tenni? Szóltam neki többször is. Rakjon fel függonyt.
Nem tudom arra felé hogy vannak a telek szabályok, de itt nálunk úgy van, hogy a telekhatáron lévő falon minimum 2 méter magasan lehet az ablak.
Ha bevilágítja a szomszéd telkét, gyanítom, hogy ez alatt van az ablaka.
Főszabály szerint nem ragaszthattad volna le az ablakát.
Viszont eltűrni sem köteles az ember semmit a szomszédjától, csak a legminimálisabb együttélés szabályait betartva. Kérdés, hogy ez annak minősül e, szerintem nem. Birtokvédelmet tehát meg lehet próbálni, a ragasztót meg szedd le, mielőtt ő jelent fel téged - jogosan. Bár abból sem lenne neked pénzbüntetésed, ha ügyes vagy, még jól is elsülhet.
Sajnos ilyen hülyeségekből is van sok pereskedés.
Tipp: a saját udvarodon olyan emelvényt tudsz építtetni, amilyet akarsz, teszem azt pl. egy nagy vastábla, ami eltakarja az ablakát, persze telekhatártól mondjuk 1 méterre. Bár ez is elég hülye példa tudom.
Vagy örökzöld növénnyel befuttatni azokat az apáca rácsokat...azt mondjuk minden további nélkül lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!