Szomszéd ablaka bevilágít a haloszobámba. És a kértemre. Egész este égve hagyja a lámpát. Fogtam és leragasztottom végig az ablakát,hogy ne vilagitson hozzám. Szerintetek mit lehet tenni? Szóltam neki többször is. Rakjon fel függonyt.
Figyelt kérdés
2023. jan. 18. 16:39
11/23 anonim válasza:
Hát, biztosan meg lehet magyarázni, hogy milyen kárt okozott az ablakban. Én ezt tenném. Csak le kell állítani az ilyen elmebetegeket.
12/23 anonim válasza:
Mondjuk rakjál fel függönyt te, ha zavar, meg nyilván nem egész éjszaka világít hajnalig. Ha tönkretetted az ablakát, akkor feljelenthet téged rongálásért, de magánlaksértésért minimum. Aztán csak az ügyvéd a sokszorosába fog neked kerülni, mintha vettél volna magadnak egy normális függönyt.
13/23 anonim válasza:
Ha akarsz egy durva haragost akkor tedd meg. De amúgy neked is vannak lehetőségeid. Első lépésben beszélsz vele, hogy ez zavar téged. Második lépés, bemész a helyi önkormányzatra és kérsz birtokvedelmet a jegyzőtől. Ha elkezdesz akciózni a szomszéd simán feljelent a rendőrségen karokozásért...
Amúgymeg, tegyél egy tükröt(valamit a tükrözödik) az ablak elé 15-20cm-re a te telkedre, úgy hogy hozzá ne lógjon át. Visszatükrözi a fényt, próbáld ki mit szól hozzá.
14/23 A kérdező kommentje:
Nos szóltam neki. Szóltam hogy ő tegyen fel redőnyt vagy fuggönyt. Nem tette meg. 150x150 ablak van fent. Nem gondolom, hogy nekem kellene hozzá igazodni. Az ő ablaka van felém és nem az én ablakom. Neki este annyi lenne,hogy el húzza a fuggönyt. És nem világít hozzám át. Béke és boldogság. Ha ő nem hajlandó. Milyen kártérítés? Aki írta???? Szerintem ekkora ablak nem is lehetne. De én hajlamos vagyok a ragasztó le szedésére ha ő is tesz az ellen, hogy ne vilagitson át. Szerintem!
2023. jan. 18. 18:00
16/23 anonim válasza:
Ha valóban igaz amit írsz akkor menj be az önkormányzathoz vagy a földhivatalhoz és jelentsd a szabálysértést. Ugyanis a szomszéd felé csak bizonyos magasságtól bizonyos méretű ablak lehet.A leírásból azt feltételezem hogy a szomszéd háza van a telekhatáron, így világítja be az ablak az udvarod.Ha oldalt van a 150x150-es ablak elhelyezve az szabálytalan.Jelentsd és intézkednek a hatóságok.Vagy előtte meg is beszélheted szép szóval a szomszéddal, hogy vegye ki, csináljon kisebbet,tegye magasabbra mert így nem szabályos.Ha nem változik semmi jelented.
17/23 A kérdező kommentje:
Igen telek határon van az ablaka. Szerintem de szabályos, hogy egy 150x150 ablak van.
2023. jan. 19. 07:50
18/23 anonim válasza:
Kötve hiszem, hogy a telekhatárra engedéllyel tette be azt a 150x150-es ablakot. Anno 2007-ben mikor építkeztünk, csak üvegtéglát engedtek a szomszéd felé, azt is magasra.
19/23 anonim válasza:
Mutass képet az ablakról és a fényárról. Egyébként miért zavar, hogy világos van az udvarban? Közvilágítás nem zavar?
20/23 anonim válasza:
19: lehet, hogy nyáron meztelenül szeret lenni este a kertben a kérdező
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!