Osztatlan közös tulajdon esetén kérheti e a fűtés
felét?
Figyelt kérdés
Kedves Mindenki!
A testvéremmel megörököltünk egy ingatlant 50-50% arànyban. Az ingatlant a testvérem lakja én nem élek az ingatlanban. Most azzal érvel hogy mivel tàvhős fűtésü a lakàs, (tehàt akkor is ugyanannyit kéne fizetni ha 50-en laknàk mintha nem laknak benne senki) és mivel fele tulajdonos vagyok fizessen ki a tàvhő felét. Jogilag ez megàllja a helyét? Vàlaszokat előre is köszönöm
Minden tulajdonosnak ( aki nem lakik benne annak is) rendeznie kell a közös költségeket pl állag megóvás. Többlethasználati díj csak úgy kérhető, ha a másik tulajdonos akadályoztatva volt ( nem tudott bejutni az ingatlanba) további infóért ügyvédet érdemes keresni.
2023. jan. 23. 14:45
12/15 anonim válasza:
Távhő a kérdés, nem közös költség. Az fizet, aki szerződött a távfűtő művekkel.
2023. jan. 23. 15:23
13/15 anonim válasza:
11-es válaszoló vagyok. Tisztelt 12-es válaszoló! Osztatlan közös tulajdonnál a közüzemi számlák alapdíját mindkét félnek fizetni kell! Az állagmegóváshoz szükséges beruházást szintén minden tulajdonosnak fizetni kell! Nyilván a benn lakó fizeti az elhasznált energia többletköltségét, magyarán ha gázzal fűt akkor a fűtés számlát. De az alapdíjat a másik félnek is fizetni kell. És igen innen jön a további felvetés, hogy a közös költséget, víz,villany,gáz stb... minden alapdíját köteles fizetni a másik fél is aki nem lakik az ingatlanban. Ez a törvény! Ha igazságos ha nem ez van. Nem olyan egyszerű a dolog, hogy ó az egyik fél nem lakik benne akkor az nem fizet ahh! Részemről ennyit tudtam segíteni. Minden jót! Remélem megoldódik.
2023. jan. 23. 18:48
14/15 anonim válasza:
Férjemnek közös haz exnővel aki ott lakik, férjem nem
Így ő atiratta a nevéről az órákata nő nevére, ne rajta koveteljek az áram víz egyéb díjakat
2023. jan. 23. 19:49
15/15 A kérdező kommentje:
A testvérem fizeti a közüzemü költségeket nem erről van szó. A probléma az az hogy amióta tulajdonos lettem visszamenőleg követeli rajtam a felét. Az hogy kinek a nevén fut? Szerintem Apukàm nevén. Mert miutàn meghalt nem hiszem hogy àtiratta a bàtyàm a sajàt nevére.
Összegezve tehàt akkor a bàtyàm jogosan követelheti rajtam ezt az összegett mert a tàvhő alapdíja és a tényleges fogyasztàs között szerintem nincs is különbség mivel légköbméterre van osztva a szolgàltatàs díja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!