Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan megy családon belül a...

Hogyan megy családon belül a haszonélvezeti jog?

Figyelt kérdés

Anyukám egy kissé naiv, szeretet éhes ember, ez van, szeretem őt és féltem.Kicsit elhanyagoltam,de dolgoznom kell..

3 éve elhagytam az országot, de van címem otthon, az ő lakásában.

Lett egy pasija, fura figura, anyám tartja el enyhén szólva.

Tartok tőle, hogy aranyásó.

Szeretnék anya 1/1 es lakására haszonélvezeti jogot tenni, ő benne van, de intézzem én.

Nekem van otthon navos tartozásom, nem szeretném ha behajtás lenne belőle, vagy zaklatós játék, eddig csend volt.

Családon belül mennyi lenne az összköltség?

Köszönöm szépen

26/N

2023. jan. 16. 23:07
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
36%
Semmiféle szerződést nem köthet a tulajdonos a haszonélvezô aláírása nélkül. Erősebb jog a tulajdonjognál.
2023. jan. 26. 02:46
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Kerdező /12

Tartozol-fizess!

Mi köze ehhez bármely rendszernek?

Ha majd öröklöd a tulajdont, jön a végrehajtó.

2023. jan. 26. 02:48
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
21- ezt nagyon rosszul tudod. Simán eladhatja, a haszonélvezőnek sem kell szólnia róla. Tudom, mert megcsináltam. Ügyvéd világosított fel róla. A lakás, amit örököltem, haszonélvezettel terhelt volt. Nagynéném állandóan zsarolt vele. Eladtam nyomott áron (érték 70 százalékáért) ugy, hogy nem is kellett szólnom neki. Csak az adásvételi szerződésben benne kellett legyen, hogy haszonélvezettel terhelt. Mivel nagynéném nem öreg, és a női felmenőim hosszú életűek, ez volt a legjobb megoldás. Nekem most kellett a pénz, nem 60 éves koromban. Nyilván az uj tulaj, aki egy haszonélvezővel vette meg a lakást, majd kitalálja, mit kezd a dologgal. Már nem az én fejem fáj emiatt.
2023. jan. 26. 12:29
 24/29 anonim ***** válasza:
53%
Kérdező, édesanyád felnőtt ember, valószínűleg még nem is öreg. Hogy jössz te ahhoz, hogy ki akard forgatni a tulajdonából?
2023. máj. 10. 06:53
 25/29 anonim ***** válasza:
53%
24- miért, az az idegen pasi hogy jön ahhoz, hogy ki akarja forgatni a vagyonából? Mert ki fogja. Ezt akarja elkerülni a kérdező.Vagy szerinted egy idegen az kiforgathatja? Neki szabad?
2023. máj. 10. 07:39
 26/29 anonim ***** válasza:
59%

AZ kizárólag az anya joga, hogy kitöl hagyja magát kiforgatni a vagyonából.

A kérdezö semmiféle haszonélvezeti jogot nem tetethet az ingatlanra, ha az anyja mint tulajdonos nem egyezik bele. Másrészt értelmetlen is lenne, mert ettöl az anya eladhatja azt!

2023. máj. 10. 08:32
 27/29 anonim ***** válasza:
53%
Nem valószínű, hogy az anya kiforgattatni akarja magát a saját vagyonából egy idegen által. Hacsak nem síkhülye.A többi meg amit írtál nyilvánvaló.
2023. máj. 10. 12:27
 28/29 anonim ***** válasza:
27-es: itt a kérdezö vagy az anya barátja az aki esetleg kiforgathatja az anyát a vagyonából, az anyának van döntési joga, kinek ad erre hatalmat és lehetöséget, azaz kit akar a vagyonából részesíteni és milyen mértékben. De természtesen nem az a célja, hogy ki legyen forgatva a vagyonból, ez csak az egyik lehetöség.
2023. máj. 10. 15:48
 29/29 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Anyád tulajdonára tehetsz haszonélvezetet, ha ő benne van.

Ügyvéd megcsinálja...

Ennyi lenne a költsége, de ez ügyvédtől függ.

A NAV-os tartozásodnak mi köze a haszonélvezethez?

Anyád házát nem érinti a te NAV-os tartozásod, a haszonélvezet meg kerül végrehajtás alá.

2023. máj. 11. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!