Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan megy családon belül a...

Hogyan megy családon belül a haszonélvezeti jog?

Figyelt kérdés

Anyukám egy kissé naiv, szeretet éhes ember, ez van, szeretem őt és féltem.Kicsit elhanyagoltam,de dolgoznom kell..

3 éve elhagytam az országot, de van címem otthon, az ő lakásában.

Lett egy pasija, fura figura, anyám tartja el enyhén szólva.

Tartok tőle, hogy aranyásó.

Szeretnék anya 1/1 es lakására haszonélvezeti jogot tenni, ő benne van, de intézzem én.

Nekem van otthon navos tartozásom, nem szeretném ha behajtás lenne belőle, vagy zaklatós játék, eddig csend volt.

Családon belül mennyi lenne az összköltség?

Köszönöm szépen

26/N

2023. jan. 16. 23:07
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
86%
Ha eladja a lakást és a kérdezőnek haszonélvezeti joga van akkor élete végéig ő hasznalhatja a lakást hiába adják el. Csak nem tudja örökíteni. A haszonélvezeti jog nem szűnik meg eladáskor. Viszont a teljes lakásra kell haszonélvezeti jogot kapnia különben csak szenvedni fog.
2023. jan. 17. 08:46
 12/29 A kérdező kommentje:
5 éve 300 ft alatti az összeg. Nem érdekel, nem szeretném a jelenlegi rendszert támogatni.
2023. jan. 17. 10:20
 13/29 anonim ***** válasza:
95%

Az, hogy megfizeted, amivel tartozol, nem a rendszer tamogatasa, hanem alapveto dolog, ha mar egyszer te tartozol.

De akkor bujkalj meg feljel csak, aztan egyszer a nevedre kerul valami, akar anyad haza is, megtalalnak, aztan viszik a picsaba. :D

Grat.

2023. jan. 17. 10:23
 14/29 anonim ***** válasza:
93%
Most 300 forint miatt akarsz egy lakást elveszíteni. Akkor rajtad nem lehet segíteni. Le is iratkoztam a kérdésről.
2023. jan. 17. 12:07
 15/29 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem elirta, 300 ezer (alatti) akart az lenni. De az is semmiseg kb, ki lehetne fizetni, most meg. De x ev mulva mar amikor millios osszeg lesz, jon a siras.

De persze a kerdezo dolga :D

2023. jan. 17. 12:11
 16/29 A kérdező kommentje:
Jó majd kifogom na, de ezért sem akarok tulajdont, bármikor jöhet egy tartozás vagy bármi.
2023. jan. 17. 13:56
 17/29 anonim ***** válasza:
93%
Barmikor johet egy tartozas? Mi van? Mi az, hogy barmikor? Azt nem akasztjak csak ugy az ember nyakaba. Nem tudom mit csinalsz kerdezo, de talan at kene gondolni az eleted, mert az nagy problemara utal, ha tartozasokat halmozol.
2023. jan. 17. 14:02
 18/29 anonim ***** válasza:
89%

Ha öt évvel ezelőtt volt 300ezer a tartozásod, az mostanra már jóval 1millió felett van. Ahogy valaki írta, NAPONTA nő a tartozásod a NAV felé.

Ostoba vagy kérdező, mert ebben az ügyben nem nyerhetsz.

2023. jan. 17. 17:48
 19/29 A kérdező kommentje:
Butaság, küldenek levelet évente, ugyan annyi.
2023. jan. 17. 22:42
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
300 ezer? Ilyen piti összegért rizikózod,hogy bukod a lakást? Egy lakás min. 30 milla. Fizesd ki a tartozást és vedd rá anyádat, hogy haszonélvezeti jog megtartása mellett ajándékozza neked a lakást. Illetékmentes, csak az ügyvédet kell kifizetni.Igy anyád haláláig védve van, azt csinál a lakásban-lakással amit akar, egyetlen dolgot kivéve: nem tudja eladni.
2023. jan. 18. 08:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!