Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mire jogosít a haszonélvezeti...

Mire jogosít a haszonélvezeti jog?

Figyelt kérdés
Édesapám meghalt 1 éve, és előtte megbeszéltük, hogy a barátnőmmel kiköltözhetünk a vidéki házba, hogy kettesben élhessünk, de amig beteg volt, addig nem hagytuk ott, gondoskodtunk róla, most eldöntöttük, hogy kiköltöznénk, de anyám megtiltotta, mivel övé a haszonélvezeti jog, igy nem engedi, hogy beköltözzünk, hiába én vagyok a ház felének a tulajdonosa, ugyanígy lenyulta a fizetésemet is, ami édesapám haláláig az ő bankkártyájára érkezett, mivel apu bankkártyáján is haszonélvezete van nem adja oda a fizetésemet, mert az neki jár... Van ehhez joga? Mit lehet tenni ellene?

2013. okt. 17. 19:33
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
44%
Sajnos ebben a szemét országban a haszonélvezeti jog erősebb mint a tulsjdonjog.Míg anyád nem engedi,addig nem tudsz mit csinálni.csak anyád halála után költözhetsz.
2013. okt. 17. 19:36
 2/21 anonim ***** válasza:
40%

Ha a haszonélvezeti jog az övé, beköltözhetsz, de lakbért kell fizess neki érte.

A fizetésedhez semmi köze.

Apád után az ingatlan és az ingóságok (tehát a pénz) fele a tied. Azon nincs haszonélvezete.

A fizetésedet tiltasd le az ő számlájáról.

Nyiss magadnak számlát, oda utaltasd.

A többit magánban megírom.

2013. okt. 17. 19:38
 3/21 anonim ***** válasza:
30%

Első már miért lenne szemétség? Nem a kérdező hanem a szülei dolgoztak meg azért amijük van, még jó hogy nem lesz hajléktalan az özvegy mert meghal a férje.

Teljesen törvényes, haszonélvezeti jog erősebb mint a tulajdonosi jog.

2013. okt. 17. 19:39
 4/21 anonim ***** válasza:
35%

"Sajnos ebben a szemét országban a "

Ez a szemét ország a hazád, te vadbarom.

2013. okt. 17. 19:40
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

2-dik

Haszonélvező engedély e nélkül nem költözhet be a saját tulajdonába se. Hülyeséget ne írj.

2013. okt. 17. 19:40
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Bankszámlára nincs haszonélvezeti jog. Ott maximum kedvezményezett van.

De nem igazán értem, mit keres a fizud másnak a bankszámláján, még ha az családtag is, ha már elmúltál 18...

2013. okt. 17. 19:45
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem múlt el 18 sem indok, nekem már 16 évesen volt bankszámlám.
2013. okt. 17. 19:52
 8/21 A kérdező kommentje:
Nem él a vidéki házban, a pesti lakásban él, és nem is akar kiköltözni, ott áll üresen
2013. okt. 17. 19:53
 9/21 A kérdező kommentje:
Azért, mert amikor elkezdtem dolgozni még kp-ban kaptam a fizetést, aztán egyik-napról a másikra közölték, hogy kell egy bankszámla mert oda utalnak csak, és mivel nagyon sürgős volt, ezért apámé lett megadva, miután meghalt persze csináltattam sajátot, és azóta oda kapom a fizetésem, de több mint 1 évnyi fizetésem ott van az ő kártyáján
2013. okt. 17. 19:57
 10/21 anonim ***** válasza:
Egy év alatt nem volt időd bankkártyát csináltatni? Jól megfizeted a tanulópénz.
2013. okt. 17. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!