Édesapám meghalt 1 éve, és előtte megbeszéltük, hogy a barátnőmmel kiköltözhetünk a vidéki házba, hogy kettesben élhessünk, de amig beteg volt, addig nem hagytuk ott, gondoskodtunk róla, most eldöntöttük, hogy kiköltöznénk, de anyám megtiltotta, mivel övé a haszonélvezeti jog, igy nem engedi, hogy beköltözzünk, hiába én vagyok a ház felének a tulajdonosa, ugyanígy lenyulta a fizetésemet is, ami édesapám haláláig az ő bankkártyájára érkezett, mivel apu bankkártyáján is haszonélvezete van nem adja oda a fizetésemet, mert az neki jár... Van ehhez joga? Mit lehet tenni ellene?
Sajnos ebben a szemét országban a haszonélvezeti jog erősebb mint a tulsjdonjog.Míg anyád nem engedi,addig nem tudsz mit csinálni.csak anyád halála után költözhetsz.
2013. okt. 17. 19:36
2/21 anonim válasza:
Ha a haszonélvezeti jog az övé, beköltözhetsz, de lakbért kell fizess neki érte.
A fizetésedhez semmi köze.
Apád után az ingatlan és az ingóságok (tehát a pénz) fele a tied. Azon nincs haszonélvezete.
A fizetésedet tiltasd le az ő számlájáról.
Nyiss magadnak számlát, oda utaltasd.
A többit magánban megírom.
2013. okt. 17. 19:38
3/21 anonim válasza:
Első már miért lenne szemétség? Nem a kérdező hanem a szülei dolgoztak meg azért amijük van, még jó hogy nem lesz hajléktalan az özvegy mert meghal a férje.
Teljesen törvényes, haszonélvezeti jog erősebb mint a tulajdonosi jog.
2013. okt. 17. 19:39
4/21 anonim válasza:
"Sajnos ebben a szemét országban a "
Ez a szemét ország a hazád, te vadbarom.
2013. okt. 17. 19:40
5/21 anonim válasza:
2-dik
Haszonélvező engedély e nélkül nem költözhet be a saját tulajdonába se. Hülyeséget ne írj.
2013. okt. 17. 19:40
6/21 anonim válasza:
Bankszámlára nincs haszonélvezeti jog. Ott maximum kedvezményezett van.
De nem igazán értem, mit keres a fizud másnak a bankszámláján, még ha az családtag is, ha már elmúltál 18...
2013. okt. 17. 19:45
7/21 anonim válasza:
Nem múlt el 18 sem indok, nekem már 16 évesen volt bankszámlám.
2013. okt. 17. 19:52
8/21 A kérdező kommentje:
Nem él a vidéki házban, a pesti lakásban él, és nem is akar kiköltözni, ott áll üresen
2013. okt. 17. 19:53
9/21 A kérdező kommentje:
Azért, mert amikor elkezdtem dolgozni még kp-ban kaptam a fizetést, aztán egyik-napról a másikra közölték, hogy kell egy bankszámla mert oda utalnak csak, és mivel nagyon sürgős volt, ezért apámé lett megadva, miután meghalt persze csináltattam sajátot, és azóta oda kapom a fizetésem, de több mint 1 évnyi fizetésem ott van az ő kártyáján
2013. okt. 17. 19:57
10/21 anonim válasza:
Egy év alatt nem volt időd bankkártyát csináltatni? Jól megfizeted a tanulópénz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!