Mire jogosít a haszonélvezeti jog?
Figyelt kérdés
Édesapám meghalt 1 éve, és előtte megbeszéltük, hogy a barátnőmmel kiköltözhetünk a vidéki házba, hogy kettesben élhessünk, de amig beteg volt, addig nem hagytuk ott, gondoskodtunk róla, most eldöntöttük, hogy kiköltöznénk, de anyám megtiltotta, mivel övé a haszonélvezeti jog, igy nem engedi, hogy beköltözzünk, hiába én vagyok a ház felének a tulajdonosa, ugyanígy lenyulta a fizetésemet is, ami édesapám haláláig az ő bankkártyájára érkezett, mivel apu bankkártyáján is haszonélvezete van nem adja oda a fizetésemet, mert az neki jár... Van ehhez joga? Mit lehet tenni ellene?2013. okt. 17. 19:33
21/21 Hernádi Tamásné válasza:
Én is hasonló cipőben járok. Azt szeretném kérdezni, hogy a közüzemi számlákat, adót, stb. ki fizeti, te, mint tulajdonos, vagy az anyukád, mint haszonélvező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!