Ha egy 30 napos garanciát elutasított az eladó, akkor a fogyasztóvédelem milyen büntetést szabhat ki?
Sziasztok!
Tehát ha van egy 30 napos pénz-visszafizetési garancia, amit az eladó elutasított, akkor ha a fogyasztóvédelemhez fordulok, milyen büntetésre számíthat az eladó cég?
Csak a termék árát ítélik meg jogosan nekem, vagy valami külön büntetést is kaphat?
Ez a garancia egy számomra nem egyértelműen fogalmazott feltételhez volt kötve.
Most ez lényegtelen is a kérdés szempontjából.
Nyilván a fogyasztóvédelem eldönti, hogy kinek van igaza, de mire lehet számítani mind a kettő félnek ebből az ügyből?
Köszönöm.
Üdv.
Ez egy 30 napos pénz-visszafizetési garancia. Ha nem vagyok megelégedve a termékkel, akkor visszafizetik a pénzemet.
Röviden:
6 kezelést kellett végrehajtani egy szerkezettel, amit az elejétől kezdve fotózni kellett volna, hogy bizonyítsam, valóban úgy használtam ahogy. Ez volt a feltétel.
De ez úgy van megfogalmazva, hogy “legalább 6 kezelést kell végrehajtani, és képet készíteni a kezelt területről”
Tehát itt nem írja le konkrétan, hogy az elejétől kezdve kell, legalábbis szerintem itt már hibázik.
Erre azt mondják, hogy mivel nem dokumentáltam, sajnos nem érvényes a kérelmem..
Erre “nagylelkűen” felajánlották nekem, hogy a termék vételárának a felét visszafizetik… Azzal a címszóval, hogy fontosak nekik a vásárlók és a jó vélemény, habár ez nem kötelességük, de a használatból eredendő tovább értékesítés kizárása miatt, ezt tudják felajánlani.
Természetesen nem fogadtam el, így mondtam, hogy a fogyasztóvédelemhez eljuttatom a levelezésünket.
Ja, és lefotóztam amit kellett, de aznap fotóztam le, amikor benyújtottam a kérelmet. És mivel időbélyegzős kép kellett, ezért nyilván látták, hogy akkori dátum.
Én arra hivatkozva akarom megtenni a lépéseket, hogy nem egyértelmű a fogalmazás.
A békéltető testület beidézte a céget egy meghallgatásra, de után felhívtak engem, hogy vonjam vissza az indítványt, mert nincs erre idejük és inkább visszafizetik a vételárat.
Lehet, hogy Ők nyertek volna ebben a kérdésben, de így legalább visszakaptam a pénzemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!