Muszájból szabálytalanul leparkolt kocsim vs. helyi "önkéntes rendőr" FB csoportba kitett kép miatti rongálás?
Sziasztok! Tegnap este a panel előtti parkoló kijáratához tudtam csak leparkolni, mivel MINDEN hely foglalt volt. Mióta a szomszéd utcában fizetős övezet van, hozzánk jönnek az ottaniak is parkolni. Igen, szabálytalanul álltam meg, de úgy, hogy centizés nélkül ki lehessen férni. Még este felkerült a kocsim képe az egyik helyi facebook csoportba, ma reggelre (mikor akartam munkába indulni) látom, hogy mindkét zár be van kenve ürülékkel, és láthatóan valaki belerúgott a jobb ajtómba is. Nem horpadt be, de ott a bakancs nyom. Emiatt majdnem elkéstem a munkából.
Jogilag tehetek valamit? Nagyon nincs arányban a két cselekmény. Ha elállom a kijáratot és nem tudnak ki/be menni, akkor megérdemeltem volna. De így, hogy direkt hagytam helyet, mivel érdemeltem ki?
Ki fért el? Lehet jött volna egy nagyobb autó vagy kukás, esetleg mentő, tűzoltó, ami így nem fért el. A következményeket az utóbbi kettő esetében gondolom nem kell ecsetelnem.
A panelok közti parkoló közterület, az parkol oda (szabályosan), aki akar.
Persze az autó rongálása bűncselekmény, de szerintem a magyar rendőrség nem sok ilyen esetet görgetett fel eddig.
Úgyhogy igazából egyikőtök viselkedése se volt szép. Vedd ezt tanulópénznek.
1. Nem volt itt semmi MUSZÁJ, mert lehetett volna állni a következő nem fizetős parkolóba is, nem csak a bejárathoz közeli 10-20-30 helyre.
2. Sajnos nincs mit tenni, bizonyíték hiányában a rendőrök sem tudnak mit tenni.
Honnan tudod, hogy összefüggés van a kettő között? Azaz, hogy miután meglátta a kocsidat valaki a facebookon, azután indult el megrongálni? A címet is odaírta a képhez, hogy hol áll?
Nekem esélyesebb, hogy csak szimplán valakinek útba volt, és csak mellékes, hogy még a facebookra is kikerült.
Szerintem is az történt, hogy valaki miattad nem fért el egy nagyobb autóval emiatt kiszállt és kiadta magából az indulatot.
Mikor múltkor a garázs kijáróm elé parkolt egy roma egy szakadt BMW-vel akkor én is kiadtam magamból az indulatot, mondjuk én csak leeresztettem a kerekeit. Kiállni meg úgy álltam ki, hogy a járdán mentem pár métert és a szomszéd kijáróján keresztül. Szerencséjère mire hazaértem eltakarították a roncsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!