Online tanfolyami oktató videókban szabad beszélnem konkrét emberekről, cégekről, ottani lehetőségekről? Vagy perelhető leszek?
Szeretnék egy oktatási anyagot összedobni egy témában, ami most mellékes.
Ezt fogom árulni online.
Ha az oktatásom alatt megjegyzek mondjuk egy autókölcsönző céget, amit tudok ajánlani jó szívvel, vagy beszélek egy konkrét weboldalról, hogy milyen jó lehetőségeket kínál, vagy bemutatok egy programot, amit le lehet tölteni pénzért, de szerintem megéri, mert hasznos és jó, stb stb.
Szóval kizárólag jó szándékkal, de nem tudom megkerülni, mert az oktatásomba bele kell szőjek rengeteg dolgot, és muszáj említést tennem konkrét cégekről, weboldalakról, alkalmazásokról, adózással kapcsolatos dolgokról (úgy, hogy nem vagyok szakértő, de utána jártam), vagy pénzkeresési tevékenységről beszélnék, stb.
Szóval, ha valakit szeretnék beletenni a videóimba, akkor előzetesen engedélyt kell kérnem rá?
Van bármi ezzel kapcsolatban, amire figyelnem kellene?
Esetleg, ha rosszat is mondok, vagy összehasonlítok 2-3 azonos tevékenységű dolgot, és mérlegelem őket, majd valaki kikerül vesztesként?
Példálózni lehet, de úgy, hogy felismerhetetlen legyen, kiről van szó. Tehát semmi beazonosítható nem lehet benne.
Mondok egy példát ügyvédi szemszögből. Azt soha nem mondhatom senkinek, hogy xy-nak milyen ügye volt nálam. Azt viszont mondhatom, mondjuk egy oktatáson, hogy "egyszer volt egy ilyen jellegű érdekes perem..." - de ezt is csak úgy, hogy másból se legyen beazonosítható, tehát nem túl részletbe menően. De pl levezethetem, hogy akkor a bíróság hogyan értelmezett egy jogszabályt, ebből mikövetkezik, precedensértékünek tekinthető-e, egyetértettem-e...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!