Túlórapénzről való lemondásra kötelezhet a munkáltató?
Egy technikumban vagyok oktató. (a munka törvénykönyve vonatkozik ránk)
A főnök azt akarja, ne vegyük fel az első 3 hónap után járó túlórapénzt, mert szerinte tavasszal kevesebb óránk lesz, mint a kötelező alapóraszám, s akkor csökkentené arányosan az alapfizetésünket. Jól tudom, hogy az alapfizetést nem csökkentheti, s neki van foglalkoztatási kötelezettsége, ha nem tud épp órát adni, az nem az én problémám? (természetesen munkaidőben akkor is bent lennék a munkahelyemen)
Segítségeteket köszönöm!
Oktató vagy és ilyen buta?
Nem semmi:)
Amugy az amit a fönököd mondott az a több havi munkaidőkeret esetén megvalósítható.
Nem tudom hogy te milyen munkaszerződés alapján dolgozol, de ha havi elszámolásban vagy akkor az adott hónapban letolt túlmunka járadóságát a következő fizetéseddel együtt kell megkapnod.
Ha 3 havi munkaidőkeretben vagy akkor pedig a 3 hónap utáni első fizetéskor. De 3 havi munkaidő keret esetén lehet egyenlőtlenül elosztani az alapmuka időt igy előfordúlhat hogy nem kapsz plusz pénzt csak szabadnapokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!