Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A Magyar állam elismeri a...

A Magyar állam elismeri a transzok nemváltását?

Figyelt kérdés
tehát ha 1 született nő férfinak mondja magát, avagy fordítva, akkor az állam csak a biológiai nemét ismeri el, vagy azt is amit kitalál magának?

2023. jan. 12. 07:15
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

elsősorban gratulálok, szépen összeszedted a gondolataid és írtál egy jó kommentet, bár jópár dologban nem értek egyet,

"ami a kromoszómákhoz és az elsődleges nemi jegyekhez köti az ember nemét, ami megváltoztathatatlan"

az ember attól még hogy átműteti magát attól még férfi vagy nőnek született, ez tény, ez olyan tény minthogy Magyarnak születtünk, ez ellen nem lehet tenni semmit de nem is feltétlen baj! persze érezheted magad a másik neműnek de attól még nem annak születtél!

"A TB semmit sem támogat, mindenért zsebbe kell nyúlni"

nem szeretnék bunkó lenni de ezzel nincs semmi baj! a TB arra szól ha egészségügyi bajod lenni, a palsztikai műtét és az átműtetés az nem egészség hanem inkább egyéni akarat, így a TB nek nem is szabadna ezt támogatni!

"Érthetőbben fogalmazva: ha beszélgetsz egy nővel, akkor nem kéred meg, hogy mutasson neked kromoszómatesztet vagy nem kéred meg arra, hogy belenézhess a bugyijába, hogy meggyőződhess arról, hogy „biológiailag” is nő-e az illető."

Szerintem 1 rendes társadalomba nem kell megkérdezni a másikat hogy fiú vagy lány mert egyértelmű, az igazolványok közt viszont le kell írva lennie mert a férfiak és a nők különböznek, testileg is, fizikumban is, és jogilag is, így fontos

"Olyan, hogy biológiai nem nem létezik."

a tény az tény, ha tetszik ha nem de létezik a biológiai nem, sőt szerintem ez az elmúlt 30 évvel ezelőtt kérdés sem lett volna, lassan már ott tartunk hogy a nemem nem férfi, csak ha azt akarom én... mégis milyen világ az, ahol a kész tényeket is meghazudtolják? milyen világba fogunk így élni?

"A törvénymódosításnak köszönhetően nekem transznemű emberként minden olyan esetben fel kell fednem magam, amikor személyi igazolványt kell mutatnom és ez kellemetlenül érint. Elegem van abból, hogy a magyar kormány és az összes transzfób ember a lábaim között turkál és politikát csinál a transzneműségből, miközben én és a hozzám hasonló emberek csak élni szeretnénk az életünk."

úgy hiszem hogy senki se szeretne a lábaid közt turkálni, én úgy hiszem hogy elég beteges lenne ha a személyigazolványodba az lenne hogy te valójában olyan nemű vagy aminek érzed magad, hivatalos dokumentum, maximum 1 olyan kis "mellék infot" hozzá lehetne szerkeszteni hogy hogyan szeretnéd hívatni magad és milyen neműnek érzed magad, de attól még a születési nemed is ott legyen, elég gáznak tartom hogy valaki ilyen alap dolgokon felháborodik, persze megtudom érteni valamilyen szinten, nekem is vannak kellemetlen dolgaim de nem az a megoldás hogy a normalitást átírom...

"Aki szerint nincs uszítás, az erőltessen magára egy kis empátiát, olvassa el és értelmezze a kérdést, a 4-es és a 7-es választ, illetve a kérdező reakcióit."

engem annak hívsz ami neked jónak esik, náci transzfób, homofób, hívtak rosszabnak is :) de a 4 es és 7 es komment mi rosszat írt?

4 es leírta hogy nem. és hozzá tette hogy szerencsére, ha transzfób dolog hozzá tenni hogy szerencsére a normalitás van még akkor a normalitás ergo minden normális ember transzfób,

7 es komment CSAK tényeket írt, így ha a tényekben uszítást látsz akkor nem tudom....szerintem azaz igazán gáz

"Ha még így sem világos, hogy mi a probléma, akkor szemléltetném egy hasonlattal. A transzneműséggel járó nemi diszfóriának ugyanúgy nincsenek fizikai jelei, mint a depressziónak vagy a szorongásnak, úgyhogy kénytelenek vagyunk az érintetteknek hinni. Tagadni a nemi diszfóriát olyan, mint tagadni a depressziót, vagy a szorongást. Ezt hisztinek vagy feltűnőségi viszketegségnek nevezni olyan, mintha egy depressziós vagy szorongó embernek azt mondanád, hogy ne tömd magad gyógyszerekkel, szedd össze magad, nézz meg egy jó filmet és hidd el, minden rendben lesz. Ezzel magára hagyod a problémájával, megkérdőjelezed az érzéseit és mindezt kívülállóként, az érzéseit nem átélve teszed."

a depressziót összemosni ezzel nem jó dolog szerintem, de ha hiszed ha nem de általában azok a legdepisebbek akik állandóan járnak pszichológushoz, nem furcsa? akik meg sportolnak rendszeresen, azok általában meg lelkileg a legegészségesebbek, volt már hogy próbáltam edzeni és heteken át csináltam és lehet hogy megfogsz mosolyogni, de lelkileg a mozgás tud talán a legtöbbet segíteni!

2023. jan. 12. 14:13
 12/32 harminezer oxigén ***** válasza:
71%

kedves kérdező

akkor mint érintett leírok neked konkrét eseteket amik velem történtek meg amiatt mert nem cserélhetem le az okmányaimat:

buszon bérletellenőrzéskor az ellenőr hölgyemként megszólít majd miután bemutatom a bérletem és az igazolványom előszőr meglepődik hogy egy nő ül vele szemben az igazolványon is egy nő képe van az névnél viszont férfinév szerpel ezután a többi utas előtt hangosan b**izni k**gözni kezdett nyílvánosan megalázott agresszívan viselkedett mindezt azért mert az igazolvány eltér a külsőmtől

az előző eset már dohányboltban is előfordult már egyszer

postán ajánlott küldemény átvételekor a postás nem hitte el hogy a személyi az enyém vagy hogy valódi e egyáltalán konkrétan okirathamisítással vádolt meg csak azért mert egy nő akarta felvenni a férfi névre érkezett levelet a férfi névre kiállított személyivel amin a nő képe szerepel mindezt igen hangosan a többi ügyfél előtt csak aztután kaptam meg a levelem hogy én ajánlottam fel hogy akkor hívjon rendőrt én megvárom de ha a hatóságot is bevonjuk akkor én teszek a helyszínen feljelentést hamis vád miatt maga a személy és a posta ellen is (azért remélem érzed a súját annak hogy konkrétan bűncselekmény elkövetésével vádoltak)

bankban is volt már ilyen, igaz ott elég volt elmagyarázni az ügyintézőnek a helyzetet, de akkor is kellemetlen és megalázó

szerinted mi ha ez nem ha jogsértés, hogy pusztán az okmányaim miatt megalázhatnak méltóságomban, túrkálhatnak a magánéletemben (ezek sértik az alaptörvényben rögzített jogaimat) továbbá btk-ba ütköző dolgokkal vádolnak alaptalanul holott semmit nem követtem el

arról nem beszélve hogy több mint 3éve pereskedek a nem- és névváltoztatásért holott én a tiltás előtt (2020.01.08.) adtam be a kérvényt amikor még volt rá jogi lehetőség (rajtam kívül még több tucat emberr van ezzel így [link] ) a linkelt listában szerepelnek névtelenül hogy ki mikor adta be a kérvényt (a tiltás előtt) és azóta milyen jogi fórumokat kellett és kell végigjárnia azóta

mindezen csak a kormány transzfóbiája és gyűlöletpolitikája miatt amihez te is és néhány válaszoló is aktívan aszisztáltok

majd ha veletek teszik ezt mert terelés gyanánt valaki ellen hergelni, uszítani kell akkor legyetek ezen a véleményen

Niki

2023. jan. 12. 14:58
 13/32 anonim ***** válasza:
24%

Ha az ellenőr vagy a postás hangosan inzultálni kezd, az természetesen nincs rendjén. De lásd be: itt te vagy a különc és tíz emberből kilenc fel fogja vonni a szemöldökét, ha nő képe van az igazolványon férfinévvel, mert a legkevésbé arra fog gondolni, hogy transznemű vagy, hanem inkább simliskedést gondol.

Már bocs, de valamilyen szinten magadnak csinálod a problémát.

És ezért biztosan le leszek pontozva, de ha te férfinek születtél, átműtteted magad, hogy aztán férfiakkal ismerkedj, mert hozzájuk vonzódsz, akkor simán csak meleg vagy.

2023. jan. 12. 15:09
 14/32 harminezer oxigén ***** válasza:
79%

#13 (15:09)

pont ezaz ha lecserélhetném az igazolványom (amit több száz transznemű megtett a tiltás előtt) nem lennének ilyen gondok, nem vádolnának jogtalanul bűncselekmény elkövetésével, mertaz okmány nem térne el a külsőmtől

itt most pont az a helyzet hogy ti azt mondjátok hogy ne feltünősködjek, ne mutogassam magam de azzal meg maximálisan egyetértetek hogy törvényileg vagyok rá kötelezve hogy mutogassam magam ha okmányt használok

nem látod ebben a paradoxont?

Niki

2023. jan. 12. 15:51
 15/32 anonim ***** válasza:
25%
Felőlem legyen a neved akármi is, de a hivatalos nemet akkor sem engedném megváltoztatni, pontosan azért, mert jogi szempontból előnyöket biztosít. Pl. szerintem semmi joga nincs egy transzneműnek igénybe venni a nők40-et, hogy hamarabb menjen nyugdíjba.
2023. jan. 12. 16:06
 16/32 harminezer oxigén ***** válasza:
79%

a transz férfiak meg pont hogy később mehetnének nyugdíjjba, és még hadkötelessé is válnának. ezzel nincs bajod?

miért van az hogy ha ez a téma akkor csak a transz nőket vegzáljátok?

Niki

2023. jan. 12. 16:18
 17/32 anonim ***** válasza:
0%
Azért nézzük már meg az arányokat. 100 transz nőre jut max egy transz férfi.
2023. jan. 12. 16:22
 18/32 harminezer oxigén ***** válasza:
79%

mondod te

kérlek katints a linkre amit a #12-es válaszomban megadtam és számold meg mennyi transz férfi és transz nő áll most perben a kormánnyal az arány kb fele-fele

azért mert a média inkább a transz nőket emeli ki és teszi őket a középpontba nem jelenti azt hogy többen is lennének, a valóságban a nemek aránya kb azonos a transzok és nem transzok között

2023. jan. 12. 16:29
 19/32 harminezer oxigén ***** válasza:
79%

segítek megszámoltam, neked:

transznemű férfi: 32 fő

transznemű nő: 30 fő

+ vannak azok a jogesetek amiket csoportosan nyújtottak be és azok ahol nem térnek ki az indítványozó nemére

a számok cáfolnak

Niki

2023. jan. 12. 16:45
 20/32 anonim ***** válasza:
Nem ismeri el és a TB sem támogatja.
2023. jan. 12. 18:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!