Ki az az elvetemült aki Amerikában rablást mer elkövetni?
Nemrég a hírekben volt egy eset, hogy valaki kirabolt egy éttermet. Az egyik vendég elővette a saját fegyverét majd többször rálőtt a rablóra, sőt utána oda is ment az összeesett rablóhoz és közelről még egyszer fejbe is lőtte. Mondjuk az ottani törvények szerint ez (is) jogos önvédelemnek minősül.
De ilyen szabad fegyverhasználat mellett ki az aki meg mer kockáztatni egy rablást? Mert oké nálunk nap 5-10 évet de ott kb meg is ölhetik.
10: bizony, ha ártalmatlanná van téve, és utána fejbelövöd, akkor gyilkosságot követsz el, önvédelemre használhatsz halálos fegyert, de ez nem tartalmazza az explicit gyilkosságot, amikor már nem tud védekezni a támadó
Ahogy Amerikában sem lőheted le az idegent a kertedben, ha mondjuk csak tolvajt rajtakapsz. Ha rádtámad, akkor lőhetsz, de ha elfut, és hátbalövöd, akkor elítélnek gyilkosságért, mert ez nem önvédelem.
#9 Ez már egyre jobb 😂.
Ne keverjük össze, az otthonvédelmet, és az utcai önvédelmet, nem nem ítélnek el max ilyen elbaszott országokban, de a világ legtöbb országában megölheted a fegyveres támadót, például a cseheknél most enyhítenék a törvényt.
“mert nincs is gyakorlata egy civilnek abban hogy ha már bele avatkozik egy ilyenbe, legalább csak olyan helyre lőjön ami nem létfontosságú.” Egy lőfegyveres támadót addig lövünk amíg nem hal meg, így oktatják az ottani rendőröket is, nincs olyan, hogy nem létfontosságú szervre kell lőni ez egy f*szság, stressz helyzetben nem tudsz ilyet. Itt van rá egy magyarnyelvű videó. [link]
Illetve minden civil annyit gyakorol amennyit akar, az eddigi infók szerint 9/9 lövés talált.
És igen magát védte, nem rambozni akart, egy ilyen állat mint a támadó bármikor bekattanhat és elkezdhet mindenkit agyonlőni.
A sok okoskodónak mondom, hogy nézze meg a videót. A vendég a lehető legjobb helyzetet kivárva, a tökéletes pillanatban nyitott tüzet. Mikor néztem, pont arra gondoltam, hogy én most lőnék és abban pillanatban nyitott tüzet a fickó😃. Oersze más dolog benne lenni egy szituban és más kamerán, messzebbről nézni.
A vendég jól cselekedett, itt is ez kéne!
Szabad fegyvertartást a büntetlen előéletűeknek!
Fehér ölt feketét, ezt is tegyük hozzá.
Én meg nem lőttem volna, az a majom is már csak akkor mert felállni az asztaltól mikor neki háttal volt a srác, és kifelé sétált. Na megérte?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!