Ki az az elvetemült aki Amerikában rablást mer elkövetni?
Nemrég a hírekben volt egy eset, hogy valaki kirabolt egy éttermet. Az egyik vendég elővette a saját fegyverét majd többször rálőtt a rablóra, sőt utána oda is ment az összeesett rablóhoz és közelről még egyszer fejbe is lőtte. Mondjuk az ottani törvények szerint ez (is) jogos önvédelemnek minősül.
De ilyen szabad fegyverhasználat mellett ki az aki meg mer kockáztatni egy rablást? Mert oké nálunk nap 5-10 évet de ott kb meg is ölhetik.
Gondolom milyen jómadár lehetett az a vendég is, aki ha még pár percet ül a seggén, akkor elkerülte volna az egészet, vagy esetleg szabad kézzel megpróbálja lefegyverezni a másikat, neki inkább könnyebb volt többször is lőni, átgondolatlanul.
Némelyik állam kész diliház, azért nem mernek semmi racionális törvényt, szigorítást hozni.
Munkahelyi baleset.
#2 persze lehet a statisztikákat nézni, a fegyverellenes Mexikóban meg 100k emberre jut 28 emberelős. Vagy azt, hogy a fegyverbarátibb Svájc, Csehország, Ausztria sokkal jobb helyen áll ezen a listán mint mi.
De akar beszélhetünk Brazíliáról is, ahol mostanában enyhítettek a tartási szabályokon, és láss csodát csökkent a gyilkossági arány, még ilyet. [link]
#3 Az szabad kézzel mint az akció film sztárok, vagy mint a tiktokon a kurzusaikat értékesítő önvédelmi oktatok. Tejesen jogos önvédelmi helyzet volt, jól cselekedet, a bűnnőzőért meg nem kár.
Aha persze, én ezt nem így gondolom, ha én lennék a bíró, erre én egy önbíráskodást mondanék, ha meg könyörögne, tudatnám vele hogy akkor kellett volna döntést hozni mikor még az asztalánál ült.
Amerikában már nagyon sok az önjelölt seriff, és azt hiszik ha nincs rendőr a közelben, nyugodtan kipróbálhatja a csúzliját, nem-e rohadt még bele a lőszer.
Esetleg akkor ha álmában észleli az ingatlanba való illetéktelen bejutást, de ezt csak Amerikára értem, ne keverjünk más országokat, helyet bele, mert amikor a gyakorlati részére kerül sor még önvédelem miatt is elítélnek sok embert, úgy hogy erről ennyit.
Az az éttermi rambó nem magát védte, hanem gondolt egyet és többszöri lövéssel megölte a másikat. Sejtem hogy egyik sem volt célzott lövés, mert nincs is gyakorlata egy civilnek abban hogy ha már bele avatkozik egy ilyenbe, legalább csak olyan helyre lőjön ami nem létfontosságú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!