Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megkeresik az apát ilyenkor?

Megkeresik az apát ilyenkor?

Figyelt kérdés

Most adom be a bíróságra a teljes felügyeleti jog iránti kérelmem.

A gyerekem apja 5 éve nem kereste a gyereket, a kapcsolatot nem lehet vele felvenni így egy személyi igazolvány készítettése is csak aláhamisított aláírással a hazzajarulo nyilatkozaton volt megoldható.

Igazából a kérdésem az lenne, hogy annyit tudok hogy valahol Német/Hollandiában él. Semmi mást. A bíróságra beadandó papíron az általam utolsó ismert Magyarországi lakcímét adtam meg, de annyit sikerült kiderítenem, hogy erről a címről ki lett jelentve 2020-ban a lakás eladása miatt, ergo nincs neki Magyarorszáon már bejelentett lakcime. Meg fogja keresni őt a bíróság, vagy valakit csak kijelöl a bíróság aki a nevében jár el és ennyi?

2023. jan. 9. 15:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
99%
Az általad megadott címre küldik neki majd az idézést. A tárgyalást megtartják és meghozzák a végzést úgy is, ha ő nem megy el a tárgyalásra.
2023. jan. 9. 15:55
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért az okirathamisítást ne hangoztasd a bíróságon, ha egy mód van rá...
2023. jan. 9. 16:13
 3/15 A kérdező kommentje:
Természetesen nem hangoztatom. De az iskolába a beiratkozashoz kellett és nem tudtam mit csinálni.
2023. jan. 9. 16:20
 4/15 anonim ***** válasza:
56%

Én elvált vagyok, sehol nem kellett a férjemtől semmi aláírás. Sem okmányokhoz, sem ovihoz, iskolához, ügyintézéshez, semmihez. A végzést viszem magammal, azon rajta van hogy nálam van elhelyezve a lányom, innentől kezdve én egyedül intézhetek mindent.

A volt férjemet 10 éve nem láttuk, külföldön él, nem tartjuk a kapcsolatot. Mi sem tudjuk, hogy hol lakik. Semmi hamisításra, magyarázkodásra soha nem volt szükség.

2023. jan. 9. 16:24
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Mert nálad van elhelyezve, 4-es, tiéd a felügyeleti jog.

A kérdező ezt szeretné elintézni.

2023. jan. 9. 16:25
 6/15 anonim ***** válasza:
50%
Mondjuk ha kiderül azért az elég angy gond lesz.
2023. jan. 9. 16:28
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként tudtál volna mit csinálni jogszerűen, bebattyogsz a gyámhivatalba, jelzed, hogy apuka ismeretlen helyre távozott, nem tudod felvenni vele a kapcsolatot, de az iskolához szükséges lenne a hozzájárulása, ők pedig kiadják a szükséges engedélyt.

Mindegyik lényeges esetben így van (iskolaválasztás, költözés a legjellemzőbbek), ahová kellene mindkét fél hozzájárulása, mert annak idején így lett megállapítva a felügyeleti jog, de valamiért nem megoldható - legyen ez lelépett apuka vagy a másik fél szándékos akadályoztatatása (nemíromalámercsak).

2023. jan. 9. 16:31
 8/15 A kérdező kommentje:
Sajnos a gyámügy semmit nem csinált. Utolsó utáni lehetőség volt ez. Azt mondták, hogy kell a határozat, hogy enyém a teljes felügyeleti jog.
2023. jan. 9. 16:40
 9/15 A kérdező kommentje:
De a kérdésem egyáltalán nem erre irányult.
2023. jan. 9. 16:41
 10/15 A kérdező kommentje:
Arra még érdemeli választ nem igazán kaptam.
2023. jan. 9. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!